Soldat sud-coreean si american arborează drapele

"Pedepsirea" Phenianului şi Olimpiada: Una înaintea (în urma, în locul) alteia?

258
(reînnoit 10:51 09.12.2017)
În ultima perioadă de vreme tot mai multe declarații care se fac auzite din diferite capitale ale lumii întrevăd o posibilă legătură între un eveniment sportiv de anvergură globală și un conflict care, în caz de izbucnire, ar putea să afecteze lumea întreagă

BUCUREȘTI, 9 dec — Sputnik. Statele Unite vor încerca să-l provoace pe Kim Jong-un la o reacţie de răspuns, pentru a-l învinui de zădărnicirea Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud, consideră senatorul rus Franţ Clinţevici, citat de RIA Novosti.

Astfel reprezentantul Camerei superioare a Parlamentului Federaţiei Ruse lasă să se înţeleagă că o agravare a situaţiei este posibilă pănă la primele starturi ale sportivilor, iar Olimpiada de iarnă s-ar putea să fie contramandată, pentru prima dată în istorie.

La rândul lui, Igor Korotcenko, expert militar, redactor-șef al revistei "Naționalnaia Oborona", consideră că, înainte de JO 2018, probabilitatea unei operaţiuni militare americane împotriva Coreei de Nord este mult mai scăzută decât după epuizarea marelui festival al sporturilor albe.

"Nu putem exclude că după finalizarea Jocurilor Olimpice sau până la începerea lor, însă mai curând după, SUA va declanșa o operațiune militară pe insula Coreeană", a declarat analistul.

Între timp, dispozițiile alarmiste în urma unor declarații de acest gen s-au accentuat și mai mult după ce Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, nu a exclus că sportivii americani ar putea să nu meargă la Olimpiada din Coreea de Sud. Conform ei, autoritățile SUA nu recomandă atleților să plece la Pyeongchang.

”Protejarea americanilor este prioritatea noastră de bază și noi cooperăm cu sud-coreenii, cu alte țări partenere pentru a asigura securitatea”, a scris Sanders pe contul său Twitter.

Și Nikki R. Haley, ambasador al Statelor Unite la ONU a declarat pe parcursul săptămânii trecute că asupra participării reprezentanților SUA la JO 2018 decizia încă urmează să fie adoptată, din cauza tensiunilor care persistă în peninsula Coreeană.

Viitoarele Jocuri Olimpice de iarnă sunt programate pentru 9 — 12 februarie, oraşul gazdă, Pyeongchang, fiind situat la 80 de kilometri de zona demilitarizată care separă teritoriile controlate de Seul și Phenian. 

In this Feb. 3, 2017 photo, a man walks by the Olympic rings with a sign of 2018 Pyeongchang Olympic and Paralympic Winter Games in Pyeongchang, South Korea
© AP Photo / Lee Jin-man
Olimpiada de iarnă din Pyeongchang, Coreea de Sud

258
Tagurile:
consecutivitate, campanie militară, JO 2018, prognoze, Coreea de Nord, SUA
Тема:
Jocurile Olimpice 2018 (29)
Tematic
Coreea de Sud pune un preț pe capul lui Kim Jong-un. Aflați suma exactă
Tensiune maximă: Bombardierul B-1B al SUA a zburat peste Peninsula Coreeană
Serghei Lavrov a numit primele victime în caz de război în peninsula coreeană
Rusia „nu va fi surprinsă” dacă va izbucni un război în Coreea de Nord
Răspunsul SUA la testul de rachetă balistică al Coreei de Nord
Stare de șoc: Coreea de Nord a demonstrat - poate lovi oriunde în SUA!
”Un scenariu apocaliptic” pentru peninsula coreeană: pe cât e de real?
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

47
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

47
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...
Iranian President Hassan Rouhani

Președintele Iranului: ”Măreția Americii s-a năruit”

111
Președintele Iranului Hassan Rouhani a remarcat astăzi victoria Iranului împotriva SUA prin respingerea de către ONU a sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului.

BRUXELLES, 23 sept - Sputnik. Hassan Rouhani a afirmat astăzi că Iranul a câștigat împotriva SUA prin respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei tentative de reimpunere a sancţiunilor internaţionale împotriva Teheranului. Acestea erau dorite de preşedintele american Donald Trump, dar ONU a respins inițiativa SUA.

”Naţiunea iraniană a obţinut un mare succes politic, juridic şi diplomatic la Naţiunile Unite. Această victorie îşi are temeiul doar în adeziunea şi rezistenţa poporului nostru”, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-o şedinţă de guvern.

Într-un discurs ținut la televizunea iraniană, Rouhani a arătat că „măreţia Americii s-a năruit, la fel ca hegemonia mondială pe care credea că o are”.

În mai 2018, Donald Trump a retras în mod unilateral SUA din acordul internaţional nuclear încheiat la Viena între Iran şi şase mari actori internaţionali.

Prin retragerea din acest pact, Washingtonul a reimpus sancţiuni economice aspre împotriva Teheranului, ba mai mult, a încercat să impună Teheranului prin Consiliul de Securitate toate sancţiunile ONU ridicate prin acordul de la Viena.

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri în faţa Adunării Generale al ONU că Franţa, Germania şi Regatul Unit, care sunt părţi în acordul cu Iranul, nu au nicio intenţie de a face vreo concesie Washingtonului în problema restabilirii sancţiunilor ONU împotriva Iranului.

111
Tagurile:
America, Iran
Tematic
Rouhani:  SUA trebuie să ridice sancțiunile dacă vor să ajute Iranul împotriva pandemiei
Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
Preşedintele Hassan Rouhani: Iranul nu va încerca să se doteze cu arme nucleare
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Putin, Erdogan și Rouhani - conferință video în formatul Astana - detalii

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...