Map of Europe

Statele Unite ale Europei? Schulz dorește consolidarea UE. Cei ce se opun vor...

254
(reînnoit 12:14 08.12.2017)
Statele Unite ale Europei? Germanul Martin Schulz dorește să consolideze UE, să-i elimine pe cei care nu sunt de acord

BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. Președintele Partidului Social Democrat din Germania (SPD) dorește să redesemneze UE în "Statele Unite ale Europei" până în 2025, în baza unui singur tratat constituțional. Cei care nu sunt de acord cu constituția federală, în baza propunerii lui Martin Schulz, ar trebui automat să părăsească UE.

Speranțele europene de a crea o constituție consolidată a eșuat în 2005, când olandezii și francezii nu au ratificat "Tratatul de stabilire a unei Constituții pentru Europa", semnat la Roma pe 29 octombrie 2004. Textul urmărea să înlocuiască tratatele existente ale Uniunii Europene cu un singur text. După trei ani de reflecție, membrii UE au semnat Tratatul de la Lisabona, care a consolidat instituțiile europene fără a-și lua privilegiile de suveranitate din partea statelor membre.

Schulz vrea acum să reînvie ideea veche de zeci de ani a unei Europe federale. El își imaginează că, până în 2025, UE poate fi consolidată pentru a face față provocărilor comune cu care se confruntă blocul, inclusiv securitatea internă și externă, azilul și afacerile monetare.

"Vreau un tratat constituțional european care creează o Europă federală", a declarat Schulz la congresul partidului SPD de la Berlin. El a explicat că numai o UE hotărâtă poate combate eficient schimbările climatice, poate aborda problema migrației, lupta împotriva evaziunii fiscale și să preseze giganții internetului ca să respecte drepturile cetățenilor UE, precum și pentru a combate extremismul de dreapta în Europa.

„Europa este asigurarea noastră de viață", a spus Schulz. "Este singura șansă care ne poate ține sus la nivelul celorlalte mari regiuni ale lumii".

Politicianul preconizează elaborarea unui Tratat constituțional european prin convenția constituțională care să implice grupurile societății civile și cetățenii obișnuiți. "Acest tratat constituțional trebuie prezentat apoi în toate statele membre, iar cei care nu sunt de acord vor părăsi automat UE", a scris presa germană, citând declarația fostului președinte al Parlamentului European (2012-2017), potrivit RT.

254
Tagurile:
Statele Unite ale Europei, Martin Schulz
Vladimir Zelenski

Zelenski amenință creeze “cea mai puternică armată din Europa”

22
Zelenski amenință să creeze cea mai puternică armată din Europa, în cazul în care Occidentul va renunță să mai ofere sprijinul Kievului în conflictul civil din Estul țării.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. În cazul în care statele occidentale vor renunța să mai susțină Ucraina în conflictul cu autoproclamatele republici din Donbas, Kievul va fi nevoit să-și creeze cea mai „puternică armată din Europa”, pentru a rezolva această problemă pe cont propriu.

© Sputnik / Алексей Никольский

Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit presei străine, conținutul căreia a fost dat publicității de serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Potrivit lui, este vorba de obținerea unei supremații tehnice și militare cu ajutorul potențialului uman, însă acest lucru nu este pe deplin bun.

“În loc să devină cercetători, să dezvolte tehnologic țara, oamenii vor fi nevoiți să se gândească cum să-și apere familia, casa”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai adăugat că în prezent poporul ucrainean moare în Donbas pentru aceleași principii, pe care le apără NATO și Uniunea Europeană. Totodată, el a avertizat statele europene cu privire la riscul unor noi conflicte la frontierele lor, în cazul în care nu vor interveni.

22
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Ucraina
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Axios: Biden a refuzat să se întâlnească cu Zelenski înainte de summitul cu Putin
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume

77
Vladimir Putin a făcut o glumă cu Joe Biden atunci când presa a fost scoasă din sala unde se aflau cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a făcut  o glumă cu președintele american Joe Biden înaintea summitului de la Geneva.

În momentul în care angajații serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliștilor și cameramanilor să părăsească sîncăperea, liderul rus u-a spus ceva zâmbind omologului său american, amândoi au izbucnit în râs.

Întâlnirea celor doi președinți are loc în biblioteca Vilei La Grange din Geneva. Pe masa dintre Putin și Biden se află un buchet mic de flori albe.

Negocierile vor consta din trei părți: una în format restrâns și două extinse. O sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat cu o zi înainte pentru RIA Novosti că întâlnirea va dura patru ore și 45 de minute.

77
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...