Residents of the village of Krivoi Navolok, Komi Republic, celebrate the Village Day

Veste proastă: va creşte vârsta medie de pensionare. Vezi cu cât

217
Vârsta medie de pensionare va crește în următoarele patru decenii în cazul ţărilor membre OCDE, dezvăluie un nou raport

BUCUREŞTI, 7 dec — Sputnik. Vârsta medie de pensionare va crește cu aproximativ doi ani în următoarele patru decenii în rândul ţărilor membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, datorită eforturilor depuse în ultimii ani în direcţia susținerii programelor de pensii finanțate de stat, relatează bloomberg.com

Cea mai mare creştere se preconizează că va avea loc în țări precum Danemarca, Italia și Olanda, unde vârsta de pensionare este acum legată de speranța de viață. Doar în cazul a cinci ţări din cele 35 de state membre ale OCDE — inclusiv Franța — vârsta standard de pensionare va fi sub 65 ani până în 2060.

Canada este printre cele mai active ţări în această privinţă. Măsurile privind majorarea vârstei de pensionare de la 65 la 67 au fost anulate de guvern liberal din Ottawa. Prin urmare, vârsta de pensionare, pentru pensia integrală, va rămâne de 65 de ani, în timp ce vârsta va crește, în medie, cu doi ani, de la 64 la 66, până în 2065, în ţările din OCDE, potrivit celui mai recent raport anual publicat pe site-ul organizaţiei

Canada se numără printre cele trei țări din OECD care au renunțat la creșterea planificată a vârstei de pensionare, alături Republica Cehă și Polonia.

Potrivit raportului, costul pensiilor publice va continua să crească în unele dintre cele mai mari economii ale OCDE, cum este SUA, deși rata de creștere va fi mai lentă decât în ultimele două decenii. În unele țări se vor înregistra scăderi ale costului, în special în Grecia, care a restrâns drepturile de pensie în timpul crizei financiare.

OCDE avertizează că statele membre trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a consolida sistemele de pensii, astfel încât să poată face față schimbărilor demografice, inegalității mari înregistrate în rândul persoanelor în vârstă, precum și modificării naturii muncii într-o economie digitală.

În situaţia în care tot mai mulți oameni ocupă locuri de muncă netradiționale, o vârstă fixă de pensionare poate să nu mai răspundă interesului general, se precizează în raport.

217
Tagurile:
creștere, Vârsta de pensionare, Pensii
Tematic
Tudose despre Pilonul II de pensii: banii rămân acolo
Economiștii, alertă: 80% din buget pe salarii, pensii și achiziții guvernare
Olguța Vasilescu a confirmat: Pensiile speciale vor fi eliminate, irevocabil

Загрузка...