NATO

11 state NATO au cerut Ungariei renunțe la pozițiile ei față de Ucraina

406
(reînnoit 15:24 06.12.2017)
11 state NATO și-au exprimat dezacordul cu blocarea de către Ungaria a tuturor inițiativelor alianței legate de Ucraina

BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik. 11 state ale NATO, inclusiv Germania, și-au exprimat dezacordul cu acțiunile Ungariei legate de blocarea inițiativelor euroatlantice pentru Ucraina din cauza noii legi a învățământului adoptată de Rada Supremă de la Kiev. Această poziție a fost expusă într-o scrisoare comună a 11 state, afirmă publicația ungară Magyar Nemzet, cu referire la surse neoficiale.

În textul scrisorii se spune că existența unui conflict între Ungaria și Ucraina nu trebuie să fie ridicat la nivel de NATO.

În afară de aceasta, părțile semnatare declară că nu înțeleg în ce constă problema și nu o consideră atât de complicată, încât să pună în pericol interesele strategice ale Alianței.

De asemenea, în scrisoare se mai spune că disensiunile în cadrul NATO la nivel înalt în ceea ce privește Ucraina devin un semnal pentru Moscova, astfel că neînțelegerile din alianță reprezintă un succes al Federației Ruse.

Anterior, Ungaria anunțase, prin gura ministrului de externe, Szíjjártó Péter, că va bloca toate inițiativele NATO în ceea ce privește Ucraina atât timp cât Kievul nu va da asigurări că va respecta dreptul minorităților etnice de a studia în limba maternă.

Reamintim că, pe 5 septembrie, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă lege a învățământului care presupune lichidarea, până în anul 2020, a tuturor școlilor cu predare în limbile minorităților etnice.

406
Tagurile:
legea învățământului, legea educației, Limba română, Szíjjártó Péter, Ungaria, Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (53)
Tematic
Ungaria aplică o "lovitură uriașă" Ucrainei și NATO
Ungaria vrea revizuirea Acordului de Asociere a Ucrainei cu UE
Ungaria vrea o alianță cu România și Rusia în problema școlilor din Ucraina
Ungaria și România se unesc împotriva Ucrainei pe subiectul legii învățământului
Ungaria: Ucraina să uite de viitorul european
În final, Ucraina și-a bătut joc de România și Ungaria
România se aliază cu Ungaria, Grecia și Bulgaria împotriva Ucrainei
Ungaria dă o lecție României - iată cum se bate pe plan internațional
Ungaria protestează față de lichidarea școlilor maghiare din Ucraina

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...