Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement at Downing street in London, Britain, March 22, 2017 following the attack in Westminster.

Premierul britanic Theresa May - ținta unui atentat terorist!

124
Informație de ultimă oră, conexiuni cu un un proces care are loc în cursul zilei de azi

BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik. Premierul britanic, Theresa May, a fost ținta unui complot terorist dejucat. Surse citate de agenția DPA și Sky News spun că Andrew Parker, șeful Serviciului de informații MI5, ar fi informat de ieri membrii guvernului în legătură cu presupusul complot.

Detalii sunt puține deocamdată, ele se referă la cu bombă asupra reședinței primului ministru din Downing Street 10. Obiectivul ar fi fost asasinarea premierului, fie în creat.

Informațiile din presă survin la doar câteva ore după ce Home Office a inculpat doi bărbați etnici arabi pentru infracțiuni teroriste. Este vorba de Naa'imur Zakariyah Rahman, 20 de ani, și Mohammed Aqib Imran, 21 de ani, care au fost arestați de poliția antiteroristă săptămâna trecută. Aceștia urmează să apară azi în fața unei instanțe din Londra.

Până la această oră nu există o reacție oficială la informația apărută în mass media, comentează Agerpres.

De menționat și faptul că MI 5 afirmă că, anul acesta, a fost dejucare alte nouă atentate teroriste (islamiste) pe teritoriul insular al Marii Britanii.

124
Tagurile:
atac terorist, Theresa May, Marea Britanie
Tematic
Poliția germană a reținut “refugiați” sirieni care planificau atentate teroriste
SUA avertizează asupra ameninţărilor teroriste în Europa
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

89
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

89
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

321
(reînnoit 23:02 11.08.2020)
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au dat în retragere pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor li s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

Trupele OMON belaruse au intrat în confruntare cu protestatarii și pe Bulevardul Dzerzhinsky din Minsk, transmite RIA Novosti.

Poliția folosește gloanțe de cauciuc pentru a dispersa susținătorii opoziției adunați la proteste. Protestatarii încearcă să se grupeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

321
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Tematic
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

Загрузка...