British Prime Minister Theresa May arrives at the EU summit in Brussels, Belgium, June 23, 2017.

Discuții vitale privind Brexit, drepturile cetățenilor UE, astăzi, cu liderii UE

84
Premierul britanic Theresa May este așteptată să țină astăzi discuții vitale cu liderii UE care, discuții vor decide viitorul Brexit

BUCUREȘTI, 4 dec — Sputnik. Potrivit Sputnik International, care face referire la BBC, guvernul conservator se află într-o "stare de spirit optimistă", deoarece în cele din urmă a reușit să prezinte o singură poziție de negociere cu privire la aspecte precum "proiectul de lege privind divorțul" cu Uniunea Europeană și chestiunea drepturilor cetățenilor în epoca post-Brexit.

Conservatorii, care au lucrat intens pe propunerile din acest weekend, tocmai au îndeplinit termenul stabilit de președintele UE, Donald Tusk, care a cerut Regatului Unit să prezinte planul său cu privire la chestiunile principale ale Brexit „până cel târziu la începutul lunii decembrie”.

Cu toate acestea, partidul Tories nu au reușit să ofere soluția sa la problema controlului frontierelor dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

Theresa May va prezenta propunerile sale președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Junker, precum și lui Donald Tusk, în timpul prânzului programat, care a fost descris de Downing Street drept "un important punct de oprire" pe drumul spre "crucialul" summit al UE de la mijlocul lunii decembrie, care urmează să stabilească liniile directoare pentru retragerea din Uniune a Regatului Unit.

Marea Britanie a votat să părăsească UE în iunie 2016, iar țara este așteptată să-și înceteze calitatea de membru până în martie 2019.

84
Tagurile:
Brexit, Theresa May, Donald Tusk
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (349)
Tematic
Brexit: Marea Britanie îi doreşte înapoi pe muncitorii sezonieri români
Costul Brexit: noul secret al negocierilor dintre Londra și Bruxelles
Brexit: Românii din Marea Britanie, discriminaţi. Au fost supuşi la interviuri
O temere pur britanică: situația din Germania ar putea să frâneze... Brexit-ul
Brexit: Data ieșirii Marii Britanii din UE - oficializată de Guvern
Brexit: Cum vor putea obţine cetăţenii români statutul de rezident. Noi detalii

Загрузка...