Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban

Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018

186
Premierul ungar a declarat că miliardarul s-a implicat deja în vicierea campaniei electorale din anul 2018, iar serviciile secrete ale Ungariei pregătesc un raport cu privire la activitatea ”rețelei lui Soros”

BUCUREȘTI, 1 dec — Sputnik. Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban a acuzat miliardarul american, George Soros de imixtiune în campania electorală din Ungaria, unde în primăvara anului 2018 vor avea loc alegeri parlamentare.

"Rețeaua și mașinăria lui Soros s-au alăturat campaniei electorale. Nimeni nu este bucuros de acest fapt, însă trebuie să privim în față o realitate neplăcută în loc să ascundem capul în nisip pentru că apoi să ne mirăm", a declarat Orban, citat de agenția PAP.

Premierul ungar a specificat că „mașinăria lui Soros", construită în ultimii 20-30 de ani, realizează un plan de transferare a imigranților în Europa și pentru Budapesta această problemă este „una de viață și de moarte".

"Acest speculator financiar… vrea să distrugă barierele și vrea ca popoarele să nu mai fie separate de granițe, vrea să ne schimbe modul de a fi și să acceptăm cu fericire că aici sosesc oameni de alte culturi, pentru ca noi să le oferim bani. Viziunea lui asupra viitorul diferă radical de ceea ce își dorește Ungaria", a adăugat el.

Potrivit lui Orban, imixtiunea lui Soros în campania electorală din Ungaria constă în susținerea materialelor de presă în favoarea migrației, a organizațiilor neguvernamentale, propagandă, precum și finanțarea unor „centre civice" în țară care „vor acționa asemenea unor partide în perioada campaniei electorale".

Premierul Ungariei a anunțat, de asemenea, că serviciile de informații ale țării au pregătit un raport cu privire la activitatea lui Soros. Orban a evitat să răspundă dacă o parte a acestui document va fi făcută publică, referindu-se la necesitatea unei prudențe, fără a descoperi toate mijloacele de obținere de către statul ungar a unor asemenea informații.

186
Tagurile:
alegerile parlamentare din ungaria din 2018, ONG, Societatea civilă, Rețeaua Soros, Criza refugiaților, Viktor Orban, George Soros, Ungaria
Тема:
Cine este George Soros (120)
Tematic
Ce au făcut Pleșoianu și Șerban Nicolae de s-au supărat oamenii lui Soros
Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"
Google şi fundaţii finanţate de Soros controlează rezultatele căutărilor online
Soros a transferat 18 miliarde $ - cine primește banii în România și cât?
"Asaltul final a lui Satan", un deputat maghiar denunță sever „planul lui Soros”
"Planul Soros": de ce Viktor Orban îl atacă pe miliardarul american
Barack Obama revine - preia sistemul Soros și vrea să "schimbe lumea"
Tens of Thousands Ask White House to Declare Billionaire Soros Terrorist
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

178
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

178
Tagurile:
mormânt, lichidat, China

Загрузка...
Igor Dodon

VIDEO: Discursul lui Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU

41
Șeful statului moldovean a declarat că că Republica Moldova sprijină plenar efortul colectiv de realizare a obiectivelor transpuse în Declarația aniversară a Adunării Generale.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a rostit un discurs, în format online, în cadrul celei de-a 75-a Adunări Generală a Organizației Națiunilor Unite, consacrată jubileului acestei organizații globale.

”Am menționat că Republica Moldova sprijină plenar efortul colectiv de realizare a obiectivelor transpuse în Declarația aniversară a Adunării Generale și își asumă angajamentul să contribuie la răspunsul comun asupra sfidărilor majore cu care se confruntă ONU și comunitatea internațională”, a declarat Dodon.

Șeful statului a subliniat că anul 2020 va rămâne în istoria omenirii ca unul al consolidării efortului comun de depășire a provocărilor globale. El a remarcat în context rolul decisiv al ONU în rezolvarea sau prevenirea mai multor probleme globale.

”Cei trei piloni ai sistemului ONU – pacea și securitatea, drepturile omului și dezvoltarea au rezistat în timp, reconfirmându-și astfel importanța”, a subliniat Dodon în discurs.

El a menționat în luarea sa de cuvânt că pe parcursul celor 75 de ani ONU a dezvoltat progresiv cadrul dreptului internațional, a mediat conflicte, a stabilizat tensiunile din lume, a avansat normele privind protecția drepturilor omului și a salvat vieți. Totuși, mai sunt încă multe lucruri de făcut pentru a anihila ilegalitățile accentuate de pandemie, pentru a continua lupta cu cauzele și efectele schimbărilor climaterice.

Președintele și-a exprimat de asemenea regretul că nu toate tratatele sunt respectate de către statele membre, iar amenințările la adresa securității capătă forme tot mai complexe. Și anume, astăzi în lume încă persistă discriminare, bazată pe gem, origine, rasă, religie sau dizabilitate.

”Aceste circumstanțe motivează apelul Secretarului general ONU, domnul Antonio Guterres, de participare la un dialog global pentru relevanța ONU pentru viitor. Cu certitudine, consultarea opiniei oamenilor este decisivă pentru ca organizația să-și mențină importanța, să poată servi mai bine nevoilor umanității și pentru ca statele membre că-și sporească capacitatea de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă”, a explicat șeful statului.

Dodon s-a referit și la declarație cu privirea la cea de  75-a aniversare a Organizației Națiunilor Unite, menționând că textul acestui document reprezintă produsul discuțiilor cu membrii societăților noastre și este rezultatul unor negocieri solide între state, care au agreat împreună o foaie de parcurs ambițioasă pentru viitorul nostru comun.

În opinia liderului moldovean, în acest viitor comun pacea va constitui valoarea noastră supremă, iar conflictele vor fi soluționate în faza lor inițială. De asemenea, ”nimeni nu va fi lăsat în umbră, dreptul internațional va fi respectat și dezvoltat continuu, iar instituțiile naționale de guvernare vor avea încrederea deplină a cetățenilor”.

”Convenind asupra îmbunătățirii metodelor de lucru ale ONU, noi, statele membre, vom putea face fașă provocărilor contemporane, iar parteneriatele ONU cu organizațiile guvernamentale și neguvernamentale, cu sectorul privat și mediul academic, cu societatea civilă vor cunoaște un nou impuls spre consolidare”, a conchis Dodon.

În încheiere, șeful statului a menționat că Republica Moldova își asumă angajamentul să contribuie la răspunsul comun asupra provocărilor majore cu care se confruntă ONU și comunitatea internațională.

41
Tagurile:
video, ONU, Discurs, Igor Dodon

Загрузка...
Deșeuri electrocasnice

Rabla pentru electrocasnice 2020: ce valoare au voucherele

0
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a lansat în dezbatere publică ghidul programului ”Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Vești bune pentru posesorii de electrocasnice vechi, care doresc să achiziționeze unele noi: începe programul ”Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, spune că sunt puse la bătaie 40 de milioane de lei și românii pot achiziționa până la sfârșitul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunță.

Demnitarul a precizat că s-a estimat că suma disponibilă ar putea ajuta cam o sută de mii de români care vor apela la acest program. De asemenea, va fi ajutată, în acest fel, și industria românească.

Prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor.

Colectarea lor se va face organizat.

În cazul în care solicitările vor fi mai mari decât estimarea autorităților, atunci, suma alocată va fi suplimentată, a dat asigurări Alexe.

Prin noul program, este finanţată achiziţia a şapte tipuri de aparaturi electrice şi electrocasnice.

Pentru mașinile de spălat vase, aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigiderele şi combinele frigorifice, televizoarele şi uscătoarele de rufe se vor acorda vouchere în valoare de 400 de lei. Vouchere în valoare de 300 de lei se vor acorda pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei, informează economica.net.

Doritorii se vor putea înscrie online, iar voucherele vor fi electronice. Cei interesați vor folosi aplicația de pe www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditați în program. La cumpărarea unui produs, trebuie predat unul similar.

Ghidul va sta timp de 30 de zile în consultare. În toată această perioadă, marii retaileri se vor înscrie în program, iar beneficiarii se vor putea prezenta, apoi, la unul dintre comercianții acceptați.

0
Tagurile:
electrocasnice, Rabla

Загрузка...