Kim Jong-un

”Un scenariu apocaliptic” pentru peninsula coreeană: pe cât e de real?

182
(reînnoit 19:17 27.11.2017)
Există eventualitatea unui conflict cu urmări catastrofale, dar și posibilitatea de a nu permite o asemenea evoluție a situației legate de pretențiile racheto-nucleare ale Phenianului

BUCUREȘTI, 27 nov — Sputnik. Consecințele unei potențiale agravări în cursul evenimentelor din peninsula Coreea face subiectul multor comentarii ale experților și oficialilor.

”Îmi pare rău să spun, dar există un scenariu apocaliptic de desfășurare a evenimentelor în această regiune, totodată sper că, tocmai acum, comunitatea regională va fi suficient de rezonabilă pentru ca acest scenariu negativ să nu se realizeze”, a declarat Igor Morgulov, viceministru al departamentului de politică externă rus.

Diplomatul citat de Sputnik France a adăugat că pe parcursul ultimelor două luni Phenianul a dat dovadă de ”reținere” și nu a efectuat nici un test din 15 srptembrie încoace.

În opinia lui, dacă SUA și aliații lor reacționau de o manieră adecvată, tratativele directe între părțile americană și nord-coreeană ar fi putut începe.

”Efectul negativ al testelor, de o parte, și a manevrelor militare, de altă parte, este absolut indiscutabil”, a subliniat Motgulov.

182
Tagurile:
prevenire, eventualitate, proporții, conflict, MAE al Rusiei, Igor Morgulov, Coreea de Nord, Rusia, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
De ce SUA ar putea pierde războiul împotriva Coreei de Nord
Coreea de Nord a informat Rusia că e gata de un atac nuclear asupra SUA
Japonia este gata să doboare rachetele nord-coreene. Reacția Chinei
Ce fac aceste bombardiere nucleare US B-2 lângă Coreea de Nord?
ALERTĂ: "Europa se află deja în raza rachetelor nord-coreene, NATO în pericol"

Загрузка...