Brexit, poză simbol

Costul Brexit: noul secret al negocierilor dintre Londra și Bruxelles

340
(reînnoit 14:04 27.11.2017)
Premierul britanic, Theresa May, a fost de acord ca Uniunea Europeană să clasifice secretul ce ar trebui să suporte Marea Britanie în procesul Brexit, scrie ziarul The Sunday Times

BUCUREȘTI, 27 nov — Sputnik. Theresa May a căzut de acord cu Bruxelles-ul să clasifice secret suma pe care Regatul Unit va trebui să o plătească Uniunii Europene pentru Brexit. Acest cost ar depăși 40 de miliarde de lire sterline (45 de miliarde de euro), transmite Sputnik France, cu referire la The Sunday Times.

Potrivit ziarului, premierul britanic i-a asigurat pe liderii europeni că guvernul său era gata să depună eforturi în schimbul unui acord privind condițiile noului tratat comercial dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană la Consiliul European din decembrie.

„Nu vor exista cifre în acordul privind ieșirea [din UE, nota red.]”, scrie ziarul, citând o sursă de rang înalt din Uniunea Europeană.

Summit-ul Consiliului European nu va stabili în scris obligațiile concrete ale britanicilor pentru a evita tulburările politice. Londra ar trebui să indice doar domeniile în care își îndeplinește obligațiile financiare, spune The Sunday Times.

Britanicii au decis să se retragă din Uniunea Europeană printr-un referendum care a avut loc pe 23 iunie 2016. Procesul de retragere a fost lansat la 29 martie 2017. Regatul Unit trebuie să părăsească Uniunea Europeană până la 29 martie 2019, la doi ani după lansarea Brexitului.

340
Tagurile:
Costul Brexit, Brexit, UE, Theresa May, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
Tematic
Brexit: Românii din Marea Britanie, discriminaţi. Au fost supuşi la interviuri
O temere pur britanică: situația din Germania ar putea să frâneze... Brexit-ul
Brexit: Data ieșirii Marii Britanii din UE - oficializată de Guvern
Brexit: Cum vor putea obţine cetăţenii români statutul de rezident. Noi detalii
Brexit: data până când au dreptul cetăţenii europeni să rămână în Marea Britanie

Загрузка...