Donald Trump

SUA își va revizui politica de susținere a partenerilor săi din Siria

105
(reînnoit 12:25 25.11.2017)
Trump l-a asigurat pe Erdogan că SUA își va revizui politica de susținere a partenerilor săi din Siria

BUCUREȘTI, 25 nov — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, l-a informat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan despre intenția Casei Albe de a-și revizui politica de susținere a partenerilor săi în Siria. Anunțul a fost făcut în timpul unei discuții telefonice între cei doi lideri.

Vineri, ministru Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că Trump l-a asigurat pe Erdogan într-o discuție telefonică că a emis o dispoziție de încetare a livrărilor de armament către kurzii sirieni. Anterior, Erdogan a învinuit SUA de susținerea unităților de autoapărare a kurzilor din Siria cu armament și personal.

"Trump l-a informat pe Erdogan despre intenția SUA de a-și revizui politica de susținere a partenerilor săi din Siria", se spune în anunțul Casei Albe.

Această decizie este legată de finalizarea luptelor pentru eliberarea orașului Rakka și obținerea unui progres în stabilizarea și asigurarea imposibilității teroriștilor Statului Islamic de a revenit pe pozițiile pierdute.

În ceea ce privește Siria, cei doi lideri au discutat despre importanța rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate a ONU și susținerea procesului de la Geneva, sub egida ONU, de soluționarea pașnică a războiului civil, se spune într-un comunicat emis presei, potrivit RIA Novosti. În mesaj se mai menționează că părțile au subliniat "necesitatea soluționării crizei umanitare și asigurarea revenirii a refugiaților acasă".

În afară de aceasta, Trump și-a reconfirmat "fidelitatea față parteneriatului strategic între SUA și Turcia", se spune în comunicat. În primul rând, acest lucru vizează "combaterea terorismului în toate manifestările lui și consolidarea stabilității regionale", au declarat la Casa Albă.

"Ambii lideri au discutat și despre achiziționarea a tehnicii militare americane", se spune în declarație.

105
Tagurile:
kurzii sirieni, război civil, discuție telefonică, Casa Albă, Donald Trump, Recep Tayyip Erdogan, SUA, Turcia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (462)
Tematic
Erdogan: Occidentul vrea să divizeze lumea musulmană
Turcia ar putea părăsi NATO? Declarațiile consilierului principal al lui Erdogan
Erdogan a învinuit SUA de susținere a Statului Islamic
Erdogan merge iarăși la Putin - iată ce vrea să obțină
Erdogan: SUA mint toată lumea
Erdogan: acordul Turciei cu Rusia „a înfuriat SUA"

Загрузка...