Angela Merkel în Bundestag

Jumătate din nemți doresc alegeri parlamentare repetate

61
Fiecarea al doilea etățean germani susține ideea organizării alegerilor parlamentare repetate, iar coaliția “Jamaica” nu se bucură de nicio susținere

BUCUREȘTI, 22 nov — Sputnik. Peste jumătate din nemți se pronunță pentru organizarea unor alegeri repetate după eșuarea negocierilor pentru formarea coaliției majoritare "Jamaica" (conform culorilor simbolice ale partidelor: negru, galben, verde), relevă datele unui sondaj realizare de Insa, la comanda publicației Bild.

Rezultatele sondajului, făcute publice miercuri, arată că 49,9 la sută din respondenți optează pentru organizarea unor alegeri repetate, 20 la sută susțin formarea unui guvern minoritar. În același timp, 18,3 la sută din nemți sunt pentru "o largă coaliție". Coaliția "Jamaica" este susținută doar de 2,9 la sută din respondenți.

Luni, Partidul Liber al Germaniei (FDP) a anunțat că abandonează negocierile pentru formarea unei coaliții parlamentare cu alianța CDU/CSU a cancelarului german Angela Merkel și Verzii.

În cazul în care negocierile se finalizau cu succes, „Jamaica" ar fi dispus de 393 din cele 709 de mandate în Budenstag, însă după plecarea liberalilor, participanții la negocieri au doar 44 la sută din mandate, fără a reuși să obțină majoritatea. Partidul Social-Democrat a exclus orice posibilitate a unei largi coaliții cu creștin-democrații pentru formarea guvernului.

61
Tagurile:
Jamaica, sondaj, Alegerile parlamentare din Germania, Coaliție, negocieri, Cancelar, FDP, CDU, Angela Merkel, Germania
Тема:
Alegerile parlamentare din Germania 2017 (16)
Tematic
Eșec major pentru Angela Merkel, stabilitatea Guvernului e în pericol
Surpriză în alegerile din Germania: lovitură pentru Merkel și Schulz

Загрузка...