Charles Manson

A murit unul din cei mai odioși asasini ai secolului XX

97
(reînnoit 11:23 20.11.2017)
Unul din cei mai odioși criminali ai secolului XX, Charles Manson, a decedat la vârsta de 84 de ani

BUCUREȘTI, 20 nov — Sputnik. Unul din cei mai odioși ucigași în serie ai secolului XX, Charles Manson, care își ispășea pedeapsa în închisoare, a decedat în vârsta de 84 de ani, transmite TMZ.

Debra Tate, sora unei dintre femeile asasinate de Manson, a povestit că a fost sunată de la pușcărie, fiind anunțată că acesta a decedat duminică la ora 20:13 (ora locală).

Săptămâna trecută, presa a anunțat că Manson a fost spitalizat. Direcția executării condamnărilor și reabilitării a deținuților din statul California a confirmat că Manson a decedat la spitalul din districtul Kern din cauze naturale.

În ianuarie, condamnatul a mai fost spitalizat din cauza înrăutățirii stării sănătății. Potrivit presei, acesta suferea de o boală a tractului gastro-intestinal.

În 1969, Manson împreună cu membrii comunității sale, pe care o numeau "Familie", au omorât în Los Angeles soția însărcinată a regizorului Roman Polanski, actrița, Sharon Tate, și patru prieteni ai femeii. De asemenea, Manson a fost condamnat și pentru alte două asasinate. Trei din complicii lui au fost condamnați la moartea, însă au reușit să evite pedeapsa capitală din cauza abolirii ei temporare în California în anul 1972.

Чарльз Мэнсон‍
© AP Photo / California Department of Corrections and Rehabilitation
Charles Manson

În anul 1984, Manson a fost atacat de unul dintre deținuți, Jan Holmstrom, adept al cultului lui Krishna. Holmstrom l-a stropit pe Manson cu substanță inflamabilă și i-a dat foc, însă Charles a reușit să supraviețuiască. În anul 2014, criminalului i s-a permis să încheie o căsătorie cu una din fanele lui, Afton Elaine Burton. Tânăra s-a mutat cu traiul în California pe când era adolescentă, "pentru a fi mai aproape de Manson" și l-a vizitat în decurs a șapte ani.

97
Tagurile:
criminal, asasin, Charles Manson, California, SUA

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

82
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

82
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...