President Donald Trump shakes hands with Russian President Vladimir Putin at the G20 Summit, Friday, July 7, 2017, in Hamburg

Casa Albă dezvăluie poziţia lui Trump privind relaţia SUA-Rusia

86
(reînnoit 14:05 17.11.2017)
Preşedintele Donald Trump consideră nu numai că trebuie să coopereze cu Vladimir Putin, dar dorește să colaboreze cu omologul său rus pentru a face față numărului mare de provocări cu care se confruntă SUA, potrivit Casei Albe.

BUCUREŞTI, 17 nov — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a vorbit despre poziţia lui Donald Trump cu privire la relațiile dintre SUA şi Rusia și a dezvăluit ce crede președintele american despre cooperarea cu Vladimir Putin pentru soluţionarea problemelor actuale.

„Președintele nu neagă că este nevoie să colaboreze cu acest lider mondial și dorește să coopereze cu el pentru a răspunde provocărilor grave cu care se confruntă țara noastră", a declarat Sarah Sanders, răspunzând întrebării unui jurnalist dacă este posibilă cooperarea dintre Rusia și Statele Unite.

În plus, Donald Trump consideră că există domenii în care Washingtonul trebuie să coopereze cu Moscova, „acest lucru este valabil în special în cazul Siriei și Coreei de Nord, precum și a altor probleme globale majore".

De asemenea, liderul Casei Albe „continuă să caute modalități (de cooperare cu Rusia) care vor ajuta Statele Unite", a spus Sarah Sanders.

În ceea ce privește chestiunea referitoare la așa-numita „ingerință" a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump consideră că există legături între Partidul Democrat din SUA și politicieni ruși, a spus Sanders în încheiere.

Preşedintele rus și cel american au avut o conversație în a doua zi a summitului Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) din orașul Da Nang din Vietnam.

După un scurt interviu, Putin și Trump au aprobat elaborarea unei declarații comune cu privire la situaţia din Siria. Documentul a fost pregătit de experți din ambele țări și a fost finalizat sâmbătă de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și de secretarul de stat al SUA Rex Tillerson, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

86
Tagurile:
dezvăluire, poziție, relație, Casa Albă, Rusia, SUA
Tematic
Trump "intimidat" de Putin? Cine zice "da" și cine zice "ba"
Recalcitranța americană: Kremlinul explică eșecul întâlnirii lui Putin cu Trump
Iată cum apreciază Putin întâlnirea sa cu Trump
Putin și Trump au ajuns la o înțelegere - detalii din culise
Putin și Trump și-au strâns mâinile în Danang, dar nu au comunicat la dineu
Putin și Trump se întâlnesc, și foarte curând
Putin i-a expediat lui Trump un mesaj de condoleanțe
Donald Trump cere deschis ajutorul lui Vladimir Putin
Casa Albă nu exclude o întrevedere între Trump și Putin în Vietnam
Un videoclip cu Putin, Merkel și Trump face furori pe YouTube
LGBT

După inaugurarea lui Biden, site-ul Casei Albe a devenit susţinător LGBTQ

90
(reînnoit 19:12 21.01.2021)
Pe lângă numirea primei femei transgender în funcția de ministru adjunct, site-ul oficial al Casei Albe a fost modificat pentru a permite utilizatorilor să aleagă inclusiv un pronume non-binar.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. În timpul campaniei sale, Joe Biden a promis să protejeze drepturile comunității LGBTQ. La câteva ore după începerea mandatului său prezidențial, a apărut o primă noutate.

Astfel, site-ul Casei Albe și-a actualizat formularul de contact, permițând acum persoanelor care vor să contacteze administrația să aleagă dintre următoarele opţiuni: „ea / al ei, el /al lui, ei / al lor, altul sau prefer să nu spun”.

De asemenea, meniul permite alegerea menţiunii non-binare „Mx”.

„Anul trecut m-am plâns că a trebuit să-mi menţionez incorect sexul la recensământul din 2020. Astăzi pot selecta titlul «Mx» și pronumele «ei / al lor» pe pagina de contact a Casei Albe. Știu că nu este mult, dar este un început”, a scris un utilizator, citat de CBS News.

Alianța gay și lesbiene împotriva defăimării (GLAAD) a salutat această posibilitate pe contul său de Twitter.

​De asemenea, marți, 19 ianuarie, noul președinte a numit-o în funcția de ministru adjunct al Sănătății pe Rachel Levine, un transgender, specialist în pediatrie și psihiatrie.

„Reprezintă o alegere istorică și extrem de calificată pentru a conduce politicile de sănătate ale administrației noastre”, a afirmat Joe Biden, potrivit Sputnik France.

90
Tagurile:
LGBT, Casa Albă, Joe Biden

Загрузка...
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov condamnă decizia SUA de includere a Cubei în lista sponsorilor terorismului

91
(reînnoit 18:49 21.01.2021)
Serghei Lavrov a condamnat decizia SUA de a include Cuba în lista statelor care sponsorizează terorismul, într-o discuție cu omologul său cubanez.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Într-o discuție telefonică cu omologul său cubanez, Bruno Rodríguez Parrilla, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a condamnat în mod categoric decizia SUA de a include Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului, se menționează într-un comunicat al MAE de la Moscova.

Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe
Пресс-служба МИД РФ

În cadrul discuției din 21 ianuarie, Lavrov și Parrilla, au discutat despre aspectele actuale ale dezvoltării parteneriatului strategic bilateral, inclusiv în sfera economică și comercială. Diplomații și-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperare în sectoarele prioritare.

Ministrul rus a subliniat unitatea pozițiilor în susținerea obiectivelor și principiilor de bază ale Cărții ONU, în respingerea practicii aplicării unor sancțiuni unilaterale care contravin normelor dreptului internațional.

“A fost reiterată poziția solidară și necesitatea anulării imediate a blocadei comerciale și financiare la care este supusă insula de către SUA. Serghei Lavrov a condamnat în mod categoric decizia Washingtonului de includere a Cubei în lista americană a statelor care sponsorizează terorismul”, anunță diplomația rusă.

Departamentul de Stat al SUA a inclus în luna ianuarie Cuba în lista statelor-sponsori ai terorismului “pentru susținerea în mai multe rânduri a acțiunilor de terorism internațional și adăpostirea teroriștilor”. Parrilla a calificat acest gest drept unul ipocrit și cinic, acuzând SUA de oportunism politic.

91
Tagurile:
Cuba, SUA, Serghei Lavrov
Tematic
Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
Cuba are un nou lider
Expert: Drept răspuns, Rusia și-ar putea înființa o bază în Cuba
Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
(VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
SUA nu recunosc referendumul constituțional din Cuba
Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
Încă un dezacord UE-SUA: Europa sprijină Cuba împotriva Washingtonului
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Загрузка...
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

0
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

0
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...