Steagul național al Poloniei

UE declanșează un război total împotriva Poloniei

788
(reînnoit 17:48 15.11.2017)
Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care Poloniei i se cere condamnarea “marșului fascist și xenofob” organizat pe 11 noiembrie, la Varșovia, dar și asigurarea accesului la avort și contracepție

BUCUREȘTI, 15 nov — Sputnik, Octavian Racu. Parlamentul European a adoptat o rezoluție care presupune lansarea mecanismului de introducere a unor sancțiuni împotriva Poloniei.

În acest fel, ar urma să fie aplicat articolul 7 al Tratatului Uniunii Europene, prin care Polonia ar putea fi lipsită de dreptul de vot la Consiliul European. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care Consiliul va constata existența unor "amenințări evidente" în adresa "valorilor europene".

Rezoluția a fost adoptată cu voturile a 438 deputați, în timp ce 152 au votat împotrivă. Parlamentarii europeni sunt nemulțumiți de derapajul Poloniei de la normele democratice și statul de drept.

În rezoluție Varșovia este îndemnată să asigure dreptul la întruniri publice și să condamne "marșul xenofob și fascist" care a avut loc în capitala Poloniei pe 11 noiembrie, să asigure liberul la acces și fără nicio discriminare la mijloacele de contracepție, precum și la contracepție de urgență, fără nicio prescripție medicală.

În iunie, președintele Andrzej Duda a promulgat o lege care permite recurgerea la contracepția de urgență doar la indicația medicului. De asemenea, Polonia are și una din cele mai restrictive legi cu privire la avort, care interzice orice întrerupere de sarcină, în afară de cazuri de viol, incestului sau dacă fătul reprezintă un risc pentru viața și sănătatea mamei.

788
Tagurile:
contracepție, avort, Rezoluție, Parlamentul European, Sancțiuni, Polonia, Uniunea Europeană
Tematic
Naționaliștii polonezi fac praf Germania
Radicalii polonezi au atacat un grup de studenți străini
Parlamentul polonez a spus “NU” avorturilor
Premierul polonez insistă asupra consolidării rolului parlamentelor naționale
Premierul polonez: Europenii trebuie să redevină stăpânii Europei
Presa poloneză: Germania și Franța vor crearea unui „superstat european"
Oficial polonez: nu mai facem "politica de negri" cu SUA
Duminică Varșovia a clocotit - mega acțiune antiliberală, 100 de mii în stradă
Varșovia: „Guvernul expulzează Uniunea Europeană din Polonia!”
Criza europeană și tratamentul de grup de la Varșovia

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...