Situația în Deir ez-Zor, Siria

O rachetă a coaliției conduse de SUA a spulberat o ambulanță

251
(reînnoit 18:30 12.11.2017)
Avioanele militare ale coaliției condusă de SUA au atacat o localitate din provincia Deir ez-Zor din Siria, iar o rachetă a lovit o ambulanță, omorându-i pe toți cei care se aflau în ea

BUCUREȘTI, 12 nov — Sputnik. Potrivit agenției SANA, avioanele coaliției în frunte cu SUA au atacat o localitate, fiind omorâți cel puțin zece civili.

Una dintre rachete a spulberat o ambulanță. Nimeni dintre cei care se aflau în ea nu au supraviețuit.

Acum o săptămână reprezentanța Siriei pe lângă ONU a sesizat Secretarul general al orga nivației printr-o scrisoare, prin care a acuzat coaliția de protejarea luptătorilor „Statului Islamic" când aceștia din urmă se retrăgeau din Raka și din Deir ez-Zor în timpul operațiunii de eliberare a celor două localități.

SUA și coaliția pe care o conduce acționează în Siria fără acordul autorităților constituționale și legitime de la Damasc și fără acordul Consiliului de Securitate al ONU. La sfârșitul lunii octombrie coaliția a recunoscut că în rezultatul atacurilor forțelor sale au murit 786 de civili în Siria și Irak din momentul începutului operațiunilor acesteia în august 2014.

251
Tagurile:
Deir ez-Zor, Coaliția, civili uciși, avioane americane, Ambulanță, Atac, Armata Siriei, Coaliția internațională condusă de SUA în Siria, ONU, SUA, Siria
Tematic
Bazele militare ruse vor rămâne în Siria
Războiul din Siria, la final: a rămas încheierea ofensivei în sud-estul țării
Siria: Noi lovituri aeriene ale bombardierelor rusești Tu-22M3 pe VIDEO

Загрузка...