Un vulcan din Islanda

Vulcani care stau erupă: top-5

370
(reînnoit 13:13 10.11.2017)
Comunitatea științifică nu are dubii în privința faptului că în ultima perioadă de vreme în mai multe cratere de vulcan are loc o activizare a proceselor geologice. Obiectul discuției îl fac probabilitatea și proporțiile eventualelor răbufniri

Vulcanologul Pete Rowley de la Universitatea din Portsmouth a făcut un tur de orizont, abordând în paginile ziarului The Independent aspecte cum ar fi probabilitatea erupțiilor și impactul lor.  pentru, sur la probabilité des éruptions prochaines à travers le monde et leur impact éventuel sur les lignes aériennes.

La Palma: Cumbre Vieja

Cumbre Vieja («Piscul Vechi»), situat pe insula La Palma din arhipelagul Canarelor, a dat recent evidente semne de revenire din ațipeală.

Ruta de los Volcanes 🌋, Isla de La Palma. 🌄(La Isla Bonita).😍 Islas Canarias. 🍌

Публикация от Asociación Deportiva ADENOW (@club_adenow) Ноя 4 2017 в 3:02 PDT

«El a fost activ prin anii '70 ai secolului trecut, având o biografie bogată cel puțin în ultimele 6 milenii. Cel mai mare risc despre care se vorbește este o masivă alunecare de teren în urma căreia o bună parte a insulei ar putea ajunge sub apele mării”, a informat savantul, calificând drept minime șansele de apariție a unui tsunami.

Tenerife: vârful Teide

Pe altă insulă a aceluiași arhipelag, Tenerife, mișcă de zor acele seismografelor vulcanul Teide. Totodată, autoritatea internațională de supraveghere Involcan asigură rezidenții că nu există vreun temei pentru neliniște.

Ar putea să se producă, cel mult, o nesemnificativă scurgere de lavă.

Islanda: Bardarbunga

Dacă vă mai amintiți, vulcanul cu sofisticatul nume Eyjafjallajokull a paralizat, în 2010, prin cenușa emisă, zborurile aeriene în emisfera de nord a planetei. Acum confratele său mai mare, Bardarbunga, este cel care atrage atenția seismologilor.

Вулкан Баурдарбунга в Исландии #bardarbunga #iceland

Публикация от Dasha Raiter (@c.o.u.n.t.r.i.e.s) Апр 29 2017 в 8:34 PDT

Între timp, Biroul meteorologic din Islanda a declarat că toți vulcanii din insula la moment ”sunt non-eruptivi”.

Italia:  Vezuviu

Acum un an autoritățile italiene au elaborat un plan de evacuare a 700.000 mii de persoane din cauza ”unei erupții iminente” a bătrânului vulcan. Atunci temerile nu s-a confirmat, dar situația este monitorizată în permanență.

#terramia#napulemilleculure#vesuvius#sun#8november#amazing#thisisnaples

Публикация от Angelo Pari (@angelo1987) Ноя 8 2017 в 11:44 PST

Posibilele scurgeri de lavă, specifice ultimelor activizări ale vulcanului, ar trebuie să-i facă vigilenți pe locuitorii zonei, dar și pe vizitatorii sudului Italiei.

Bali: Muntele Agung

Gradul de alertă în legătură cu activitatea vulcanilor din insulă a fost redus recent de la cota maximă cu o treaptă mai jos, dar fluxul de turiști este departe de a reveni la cotele obișnuite.

The volcano that has not gone back to sleep yet #agung #indonesia #bali #travel #gunungapi

Публикация от A sárga ruhás lány (@girlintheyellowdress) Ноя 8 2017 в 6:06 PST

Cât privește Agungul, savanții dispun de date sigure cu privire la acumularea în zona lui a unor mase de magmă. Riscul unei erupții se menține, deși nimeni nu poate da alte detalii.

370
Tagurile:
probabilitate, erupție, vulcani
Tematic
Imagini spectaculoase, dar şi alarmante: un vulcan a erupt dupa 250 de ani
(VIDEO) Unul din cele mai înspăimântătoare vulcane din Europa a devenit activ
Un vulcan stins a fost reactivat la Buzău în urma cutremurelor
Matteo Salvini

Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” ”Europa nu livrează ceea ce a promis”

194
(reînnoit 09:14 27.02.2021)
Președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini spune ferm: ”Vaccinul Sputnik? Dacă funcționează și este folosit în multe țări, de ce nu?”

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Politicianul italian al momentului, președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini susține ferm folosirea vaccinurilor rusești.

Într-un interviu acordat postului Rai Radio 1 Salvini răspunde la întrebarea dacă Italia ar trebui să folosească vaccinurile din Rusia.

”Vaccinul Sputnik? Scopul este de a face cetățenii în siguranță”, spune Salvini. ”Dacă funcționează și este folosit în multe țări, precum Ungaria care face parte din Uniunea Europeană, de ce nu?”.

Salvini aduce un argument concret: ”Mulți italieni care lucrează în Rusia, inclusiv ambasadorul nostru, au făcut acest lucru”.

”Opinii pozitive au primit (vaccinurile rusești) și de la profesor Burioni (Roberto Burioni, celebru virolog italian n.n.) și de la Spallanzani (renumit institut și spital de boli infecțioase, n.n.) de la Roma”, arată Salvini.

Politicianul suveranist spune clar: ”Trebuie să găsim toate modalitățile posibile de a face față reducerii cantităților care trebuiau să vină din Europa - factorul de timp este crucial”.

Matteo Salvini a prezentat și situația din (republica) San Marino, unde spune că a contactat miniștri, parlamentari și administratori locali. ”Au început să trateze populația cu vaccinurile cumpărate în Rusia, și va continua cu vaccinurile cumpărate din Israel”.

”Având în vedere că Europa nu livrează ceea ce a promis, ar fi corect ca guvernul italian, care așteaptă să înceapă o producție națională dezirabilă, să caute și în străinătate ceea ce este necesar pentru combaterea Covid: sănătatea cetățenilor nu permite întârzieri suplimentare sau erori”, a declarat Matteo Salvini.
194
Tagurile:
UE, Italia, COVID-19, coronavirus, vaccin, Sputnik V, Matteo Salvini
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"
Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

Загрузка...
F-15

Pentagonul dezvăluie detalii ale atacului SUA în Siria

283
(reînnoit 21:03 26.02.2021)
Pentagonul a oferit anumite detalii legate de atacul forțelor aeriene ale SUA asupra unor obiective din Siria.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. În cadrul atacului forțelor aeriene ale SUA asupra Siriei au fost distruse nouă obiective, parțial distruse – două, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Atac militar al SUA în Siria
© AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

„Două avioane F-15 au lansat șapte proiectile cu o precizie înaltă, distrugând în totalitate nouă obiective și parțial – 2, privându-le de posibilitatea de a funcționa în continuare”, a declarat acesta.

„Dispunem de niște detalii preliminare cu privire la victime în locul atacului, însă nu voi putea vorbi despre detalii suplimentare în acest moment pentru că efectuăm o evaluare a operațiunii”, a adăugat Kirby.

Mai devreme, Pentagonul a anunțat că SUA au efectuat un atac asupra câtorva clădiri din apropierea frontierei siriano-irakiene, care erau utilizate de anumite grupări paramilitare, susținute de Iran, inclusiv “Kataib Hezbollah” și „Kataib Sayyid al-Shuhada”. Potrivit Pentagonului, au fost distruse un șir de obiecte de infrastructură ale grupărilor șiite. Acesta pas, menționează Pentagonul, a reprezentat o replică la atacurile recente asupra trupelor americane și ale coaliției din Irak.

SUA au efectuat atacul în Siria bazându-se pe informația oferită de serviciile din Irak, fiind convinși de precizia ei, a declarat ministrul Apărării al SUA, Lloyd Austin. La rândul său, ministerul Apărării al Irakului a negat declarațiile lui Austin cu privire la transmiterea unor informații în ajunul atacului la frontiera irako-siriană.

283
Tagurile:
Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib

Загрузка...
Parlamentul României

Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!

0
(reînnoit 15:34 27.02.2021)
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget! Parlamentul a lucrat în Comisii la Legea Bugetului – înregistrând una dintre cele mai rușinoase situații de după 1990

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După ce au întârziat nepermis și neconstituțional trimiterea proiectului Legii Bugetului de stat și BASS către partenerii sociali (CES) și către Parlament, PNL și USR au accelerat activitatea în Comisiile parlamentare.

De fapt, această trecere prin Parlament a fost doar un simulacru, pentru că nu a fost vorba decât de intervenții pentru a… crea știri, nu pentru a rezolva ceva!

Mai mult, Parlamentul a înregistrat o premieră rușinoasă, în dezbaterile din comisii nefiind  adoptat niciun amendament din cele peste 4000 ale Opoziției și independenților.

Acum puțin timp, Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistrat 25 de voturi ”pentru” şi 16 voturi ”împotrivă”.

Astfel, proiectul de lege a trecut în forma Guvernului, așa cum a impus Puterea. Este o dovadă că în România NU este democrație, iar principala instituție a statului, Parlamentul, există doar formal și pentru recompense financiare!

Dictatura Puterii politice este cu atât mai evidentă cu cât nu au ținut seama nici de avizul CES, partenerul social, multe dintre amendamentele respinse fiind preluate din propunerile CES.

Urmează votul în plenul reunit, marți, iar luni, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă comună pentru dezbateri în plen.

0
Tagurile:
Parlament, 2021, Buget

Загрузка...