CIA

Știrea zilei - cât au cheltuit SUA pe spionaj, cifre oficiale - șocante!

198
(reînnoit 19:54 02.11.2017)
Cifre amețitoare ale unor cheltuieli greu justificabile în rezultate

BUCUREȘTI, 2 nov — Sputnik, D.D. Presa internațională transmite cifrele amețitoare ale cheltuielilor SUA pentru activitatea de spionaj civil și militar în 2017, atât în interiorul granițelor, cât și în străinătate. Conform datelor furnizate de oficialii americani, suma pentru 2017 este de 73 de miliarde de dolari!

Ca o comparație, să spunem că bugetul de cheltuieli a României pe 2017, stabilit prin Legea bugetului 2017 este de 150.200,5 milioane lei, deci vreo 38 miliarde $, adică… jumătate din cheltuielile alocate de americani pentru spionaj!

Bineînțeles, această imensă sumă e defalcată pe multitudinea de servicii secrete ale SUA, începând cu serviciile de informații militare, care au beneficiat de 18,4 miliarde de dolari.

Direcția de Informații Naționale, care supervizează 16 agenții de informații a declarat un bugetul alocat în "activităților de informații civile" de 54,6 miliarde de dolari.

Agenția română de presă Agerpres transmite și o listă a agențiilor americane — Agenția Centrală de Informații (CIA), Agenția de Informații de Apărare (Defense Intelligence Agency-DIA), Agenția Națională de Securitate (National Security Agency-NSA), Agenția Națională Geospațială (National Geospatial Agency-NGA), Oficiul Național de Recunoaștere (National Reconnaissance Office-NRO), plus activitățile de informații ale ministerelor Energiei, Securității Interne și Afacerilor Externe, precum ale Gărzii de Coastă, FBI, Agenției antidrog DEA și Trezoreriei.

Cu alte cuvinte, un întreg păienjeniș de sisteme de securitate — dar care tot nu reușesc să oprească terorismul, traficul de droguri și ființe umane, rețelele de migrație clandestină, plus, mai nou, se plâng de "imixtiunea serviciilor ruse" în procesele electorale din SUA.

Tot ca o comparație, întregul buget pentru Apărare al Rusiei este de circa 70 miliarde de dolari.

198
Tagurile:
Cheltuieli, cifre, Spionaj, NSA, CIA, FBI, SUA
Tematic
Șeful spionajului german: risc iminent de atacuri teroriste
Serviciile secrete germane au spionat structurile SUA, vezi care sunt acestea
Pentagonul înființează în Europa un nou serviciu de spionaj

Загрузка...