Atac terorist în New York

Assange: Atacul din Manhattan nu ar fi avut loc dacă CIA n-ar fi făcut asta

259
O camionetă condusă de un bărbat a lovit voit un autobuz pentru transportul elevilor și mai mulți bicicliști în New York, în urma acestui atentat 8 persoane au decedat și 15 sunt rănite, printre acestea fiind și copii

BUCUREȘTI, 1 nov — Sputnik. Co-fondatorul WikiLeaks Julian Assange a acuzat CIA, spunând că atacul terorist mortal de la New York ar putea să nu se fi întâmplat dacă agenția ar fi investigat teroriștii în loc să-i antreneze și să-i înarmeze, potrivit RT.

"Dacă CIA ar fi petrecut mai mult timp investigând teroriștii și mai puțin timp pentru a-i antreneze și înarma, s-ar putea să nu fi avut astăzi atacul de camion în New York", a scris Assange pe contul său de Twitter, în urma atacului din Manhattan-ul inferior, care a lăsat opt morți și o duzină de răniți marți.

​Suspectul, identificat ca fiind Sayfullo Saipov, în vârstă de 29 de ani, un nativ din Uzbekistan, a condus un camion închiriat pe un traseu de biciclete lângă memorialul World Trade Center, lovind mai mulți pietoni și bicicliști. Vehiculul nu s-a oprit până nu a lovit un autobuz școlar, apoi suspectul a părăsit vehiculul cu două "arme de imitație" și a strigat "Allahu Akbar". A fost împușcat de ofițeri de poliție înainte de a fi arestat.

Suspectul a avut o notă în camionul său, în care a declarat că a comis atacul în numele Statului Islamic (IS, fost ISIS / ISIL), scrie NBC News.

259
Tagurile:
Teroriști, Atac terorist, CIA, Sayfullo Saipov, Julian Assange, Manhattan, New York
Tematic
Dezastru terorist în New York - morți și răniți, cine e ucigașul (VIDEO)

Загрузка...