Julian Assange

Julian Assange dezvăluie cum a obţinut mailurile compromiţătoare ale lui Clinton

217
(reînnoit 12:03 01.11.2017)
Julian Assange a anunțat că „miile de e-mailuri" ale lui Hillary Clinton publicate de WikiLeaks au fost obținute în mod legal

BUCUREŞTI, 31 oct — Sputnik. E-mailurile fostului candidat american la preşedinţia SUA Hillary Clinton, publicate de platforma WikiLeaks în 2016, nu au fost obţinute în urma unui atac cibernetic, ci în mod legal, de la Departamentul de Stat al SUA, a dezvăluit fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

„Miile de e-mailuri ale lui Clinton pe care le-a publicat Wikileaks nu au fost furate, ci au fost obținute de la Departamentul de Stat al SUA în baza Legii privind libertatea de informare, pe 3 martie 2016", a scris Assange pe Twitter.

În martie 2016, WikiLeaks a publicat o arhivă cu peste 30.000 de e-mailuri trimise către și de la serverul privat de e-mailuri al lui Clinton, în timpul mandatului acesteia de secretar de stat al SUA în perioada 2009-2013.

Mai târziu, tot în 2016, site-ul a mai publicat aproape 20 000 de e-mailuri provenind de la Comitetul Național Democrat din SUA, precum și e-mailuri ale președintelui de campanie al lui Hillary Clinton pentru alegerile prezidenţiale, John Podesta.

Câteva agenții americane de informații au declarat că suspectează că Rusia se află în spatele scurgerilor de informaţii, dar nu au oferit nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor. Moscova a numit aceste acuzaţii de amestec în alegeri ca fiind absurde.

217
Tagurile:
e-mail, dezvăluire, Julian Assange, Hillary Clinton
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (34)
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

169
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

169
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

122
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

122
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...