British Parliament and Big Ben

Brexit. Românii la muncă în UK: vize pe termen limitat, fără acces la beneficii

1019
(reînnoit 15:55 30.10.2017)
Un studiu privind imigraţia în Marea Britanie după ieşirea ţării din UE propune măsuri pentru oprirea imigraţiei, măsuri care îi vizează şi pe muncitorii români care muncesc în Regat.

BUCUREŞTI, 30 oct — Sputnik. Comercianților polonezi și români ar trebui să li se permită rămânerea în Marea Britanie ca muncitori calificați timp de doar doi sau trei ani, măsură menită să stopeze imigrația, arată un studiu cu privire la imigrația după Brexit, studiu citat de The Times.

Muncitorilor slab calificaţi cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani ar trebui să li se ofere o viză care să le permită să stea în Marea Britanie doi ani pentru a ocupa slujbe în hoteluri, restaurante și magazine fast-food, potrivit studiului publicat de organizaţia Migration Watch UK. De asemenea, ar trebui reintrodus un program sezonier pentru cei care merg în Regat pentru a culege fructe și legume, cărora să li se permită o perioadă de ședere mai mică de un an.

Alp Mehmet, vicepreședintele grupului, care militează pentru reducerea imigrației, a declarat că propunerile vor conduce la reducerea imigrației cu aproximativ 100.000 de persoane pe an.

„De asemenea, [măsurile] ar încetini creşterea rapidă a populației și, pe termen mediu, ar slăbi presiunea asupra infrastructurii, spitalelor, școlilor și locuințelor", a spus Alp Mehmet.

Acesta a adăugat că Marea Britanie trebuie să rămână deschisă pentru oamenii cel mai bine pregătiţi din Europa, iar vizitatorii și studenții vor fi „la fel de bineveniți cum au fost întotdeauna".

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, dorește să permită oricărui cetăţean din UE care își poate găsi un loc de muncă să aibă dreptul de a trăi și de a lucra în Regatul Unit. Însă recent a ieşit la iveală un plan privind imigraţia după Brexit care sugera limitarea numărului de imigranți slab calificaţi sau introducerea unui prag salarial.

Organizaţia Migration Watch UK propune mai multe categorii de lucrători cărora să li se permită să stea în Marea Britanie, printre care:

— Lucrători înalt calificaţi, cu un salariu minim de 30 000 de lire sterline.

— Imigranții cu calificări intermediare, cum ar fi zidarii, instalatorii și electriciștii, vor fi admiși timp de până la trei ani. Însă angajatorii lor vor trebui să plătească o taxă anuală, fiind încurajaţi să pregătească personal din Regatul Unit, care să înlocuiască imigranţii.

Acești lucrători nu vor avea acces la beneficii precum prestații pentru exercitarea unei activităţi profesionale, credite fiscale sau ajutoare pentru locuință și nici posibilitatea de ședere permanentă în țară.

Locurile de muncă din sectorul alimentar vor fi ocupate prin extinderea schemei de mobilitate pentru tineri din UE cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceştia nu vor avea acces la beneficii.

1019
Tagurile:
Brexit, condiții, Acces, Români, migranți, Muncitori, UK, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit, instrument de campanie electorală în Diasporă pentru PSD? Cazul Negrescu
Marea Britanie: Drepturile tuturor cetățenilor UE vor fi protejate după Brexit
Brexit: UE se pregăteşte pentru colapsul negocierilor cu Marea Britanie
Brexit: cetaţenii europeni vor avea permisiunea să vină în UK. Care e condiţia
Brexit intră în a doua fază. Ce au decis liderii UE. Iohannis, prezent la summit
Coloana Sfântului Simeon, Siria

"Yankee, go home!" ce se întâmplă în Siria?

88
(reînnoit 18:36 12.08.2020)
Militarii americani și grupările apropiate de SUA sunt supuse tot mai des unor atacuri din partea unor grupări înarmate „necunoscute”. Cine sunt acești anonimi, ne explică experții ruși.

MOSCOVA, 12 aug – Sputnik, Nicolai Protopopov. După atacurile asupra bazelor și patrulelor militare, atacuri cu rachetă și detonarea minelor pe traseele coloanelor, militarii lor nu se mai simt confortabil în Siria. Mai mult decât, atacurile au loc nu doar din partea grupărilor teroriste.

Din toate direcțiile

Zilele trecute o bază militară ilegală a SUA a fost supusă unui atac cu rachete în provincia al Hasakah, din Nord-Estul Siriei. Aici, la 60 de kilometri spre Sud de orașul Al-Hasakah, americanii au amplasat un aerodrom pentru avioanele și elicopterele de luptă și de transport. Potrivit informațiilor din presa siriană, baza a fost atacată de niște grupări paramilitare necunoscute.

În ultima lună americanii din Siria sunt supuși unor tiruri, înregistrează pierderi. Cele mai vulnerabile în fața atacurilor ale “anonimilor” sunt patrulele mobile. Astfel, la sfârșitul lunii mai, o coloană de automobile cu militari SUA și luptătorii grupării “Forțele Democratice Siriene” (FDS) au fost atacate în provincia Dier ez-Zur de un detașament înarmat cu pistoale automate, mitraliere și grenade. Trei americani și cinci membri ai FDS au fost răniți.

În aprilie a avut loc o serie întreagă de atacuri în provincia Al-Hasakah. În special, automobilul blindat „Hummer”, care transporta militari americani și membri ai FDS, a fost atacat de “niște persoane necunoscute” în apropierea satului Ruwaished. Câteva persoane au fost rănite. În urma unui incident similar în Dier ez-Zur, au decedat un ofițer al armatei SUA și luptători ai FDS. După un alt atac, doi militari au dispărut fără urmă și nici astăzi nu se cunoaște nimic despre soarta lor.

Deseori, în calea patrulelor sunt detonate dispozitive explozibile. Astfel, în iulie, o coloană de automobile a fost aruncată în aer în localitatea Sabha, provincia Dier ez-Zur. În unele cazuri militarii sunt atacați de sinucigaș cu automobile minate. Cele mai mari pierderi americanii au suferit în luna ianuarie a anului trecut: în Manbij, din Nordul Siriei, un sinucigaș a detonat o mină în apropierea patrulei pedestre: au murit doi soldați, un angajat al Ministerului Apărării al SUA și un mercenar.

Pentagonul neagă majoritatea informațiilor despre atacurile din Siria, numindu-le fake news.

Lupta pentru resurse

Expertul militar Iuri Leamin, a menționat într-o discuție cu RIA Novosti că, cel mai probabil, obiectivele militare și patrulele americane ar putea fi atacate de triburile locale, ajunse sub ocupația SUA și aliaților lor.

“E vorba de arabii care locuiesc în Estul și Nord-Estul Siriei”, a precizat Leamin, adăugând că “aceștia acum se află sub controlul kurzilor, susținuți de americani. Firește, oamenii sunt nemulțumiți de situația actuală, considerând că regiunea trebuie să fie controlată de Damasc. Iată de ce au loc revolte”.

În plus, aceste triburi sunt înarmate și pregătite militar destul de bine.

“Țara se află într-un război civil de ceva ani, populația are destule arme”, a subliniat Leamin. Nu e vorba doar de arme de calibru mic. Au și mortiere, mitraliere grele, chiar și sisteme ușoare de rachetă cu lansare multiplă de 107 mm, de producție chineză sau araba, care sunt foarte răspândite în Siria și Irak”.

Profesorul asociat al catedrei de politologie și sociologie al Universității Ruse de Economie “Plehanov”, membrul consiliului de experți ai organizației “Ofițerii Rusiei”, Aleksandr Perendjiev, consider că atacurile asupra militarilor americani ar putea fi parte a unor lupte din interiorul coaliției pentru resursele Siriei.

“De facto, este vorba de o luptă între tâlhari”, precizează el, adăugând că “pe de o parte există Pentagonul, iar pe de altă parte – diverse grupări financiar-industriale, care fac lobby pentru companiile militare private și înarmează teroriștii”.

Nici Pentagonul, potrivit lui, nu reprezintă o forță independent în jocul sirian, ci reprezintă anumite grupuri din SUA. Astfel de atacuri ascunse arată o intensificare a luptei pentru resursele minerale din Siria.

“Dacă era vorba de un atac al armatei siriene, Pentagonul ar fi recunoscut imediat acest fapt”, adaugă Perendjiev. “Atunci când vorbesc despre niște “detașamente necunoscute”, atunci nu vor să scoată la suprafață un război secret, intern. În același timp, sunt convins că americanii știu foarte bine de la cine au pățit-o”, susține expertul.

Mânia populară

Un alt pericol, care amenință americanii, este rezistența populară, scopul căreia este, așa cum spunea președintele țării, Bashar Assad, să elibereze teritoriile siriene de sub ocupația străină. Iar motive de nemulțumire sunt suficiente.

În iunie, locuitorii orașului Tell Abyad din provincia Hasakah au organizat un protest într-un punct de trecere a frontierei, încercând să împiedice scoaterea grâului din țară. În ajunul incidentului, Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a declarat că insurgenții pro-turci și grupările paramilitare apropiate de SUA au incendiat în mai multe rândul lanurile de grâne pentru a destabiliza situația din țară. Comandamentul militar al SUA și aliații lor agravează intenționat situația umanitară din Nordul Siriei pentru a incita populația împotriva autorităților oficiale.

Deseori, din vina americanilor mor băștinașii. În mai, soldații americani au împușcat șoferul unui automobil în provincia Dier ez-Zur – sub pretextul că mașina ar fi cotit de pe șoseaua din apropierea câmpului petrolier “Conoco”. Militarii au considerat că gestul reprezintă un pericol și au deschis focul asupra lui.

În februarie, la un punct de control din apropierea orașului Qamishli, militarii sirieni au oprit o coloană a armatei SUA, care se deplasa pe un drum  necoordonat. Americanii au provocat un conflict cu localnicii. Drept urmare, soldații au început să tragă haotic asupra civililor. În urma conflictului a murit un tânăr de 14 ani, Faisal Khalid Mohammad, iar o altă persoană a fost rănită. Incidentul a fost aplanat doar în urma intervenției militarilor ruși, care au evacuat coloana spre locul de staționare permanentă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib
Tematic
Pentru ce-i trebuie Rusiei extinderea bazelor militare în Siria
Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19
Rusia, Turcia și Iranul își intensifică coordonarea în problema Siriei
SUA vor pedepsirea Rusiei și Chinei pentru tentativa de ”înfometare" a sirienilor
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Conflict în Siria: SUA spun că Rusia are mâinile murdare de sânge
Este pentru prima dată când Occidentul recunoaște succesul militar al rușilor în Siria
Migranți sirieni de negăsit: au fugit dintr-un centru de carantină din Turnu Severin

Загрузка...

Trump: „cea mai importantă problemă din lume” negocierea cu Rusia în această chestiune

108
(reînnoit 18:07 12.08.2020)
Președintele SUA a spus că negocierile cu Rusia cu privire la dezarmarea nucleară constituie în prezent „cea mai importantă problemă” din lume. Cele două țări urmează să reia discuțiile pe această temă la Viena, între 16 și 18 august.

BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik. Într-un interviu la un post de radio american la începutul lunii august, președintele SUA Donald Trump a vorbit despre negocierile cu Rusia privind dezarmarea nucleară, spunând că Moscova dorește să ajungă la un acord cu Washingtonul.

„Negociem cu Rusia acum cu privire la un pact privind armele nucleare, deoarece [Rusia] îşi doreşte această negociere. Nu cred că vor aștepta. Cred că vor asta şi este un lucru minunat. Este cea mai importantă problemă din lume astăzi”, a declarat Trump într-o emisiune la radio găzduită de Hugh Hewitt.

Președintele american a sugerat deja în noiembrie anul trecut că Statele Unite vor dori să încheie un nou acord cu Rusia și China privind controlul armelor şi probabil şi cu alte țări. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a adăugat atunci că acest lucru ar putea fi realizat printr-o prelungire a Tratatului New Start, care va expira în 2021.

Consultări privind stabilitatea strategică

Între 16 și 18 august, Rusia și Statele Unite vor organiza, la Viena, o nouă rundă de consultări cu privire la stabilitatea strategică, potrivit Sputnik France. Delegația rusă va fi condusă de viceministrul de Externe, Sergei Riabkov, în timp ce Washingtonul îl va trimite pe Marshall Billingslea, subsecretar de stat pentru Controlul armelor și pentru Afacerile Internaționale de Securitate.

108
Tagurile:
Rusia, Trump
Tematic
Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi
Lui Trump i se pare o idee bună să-i fie sculptat chipul pe Muntele Rushmore
Știrea nopții: incident armat la Casa Albă – Trump scos de Secret Service! Video inedit!
Ultima surpriză a lui Trump: G7 lărgit, organizat după prezidențialele din SUA
Focuri de armă în preajma Casei Albe în timpul unei conferințe de presă a lui Trump - Foto

Загрузка...
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

0
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

0
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...