London, UK

Oficial britanic către imigranţi ROMÂNI: "Plecaţi acasă sau rămâneţi săraci"

4846
(reînnoit 20:26 29.10.2017)
Home Office avertizează cetățenii UE aflaţi în centrele de detenție a imigranţilor că ar trebui să părăsească Marea Britanie pentru a "evita să devină săraci"

BUCUREŞTI, 29 oct — Sputnik. O scrisoare guvernamentală, scrisă în numele secretarului de interne Amber Rudd și publicată de Observer, îi sfătuiește pe resortisanții UE să ia în considerare plecarea pentru că au "dreptul de a călători liber în întreaga UE și pot vizita, trăi, studia și în majoritatea cazurilor să lucreze în orice alt stat membru al UE" — o observație care pare să prevină plecarea Regatului Unit din Uniune, scrie The Guardian.

Scrisoarea din 18 octombrie, scrisă de oficialii de la secția de imigrație a Ministerului britanic de Interne, îi spune unui cetățean român dintr-un centru de detenție de imigrare că cererea sa de cazare de urgență a fost respinsă și ar trebui să ia în considerare o altă țară. Acesta afirmă: "Ați putea evita să vă deveniţi sărac, întorcându-vă în România sau într-un alt stat membru al UE în care ați putea să vă bucurați de accesul la CEDO [Convenția Europeană a Drepturilor Omului] fără interferențe".

Detențiile și trimiterile forțate ale cetățenilor UE din Marea Britanie au crescut drastic de la votul privind Brexit, determinând criticii să pretindă că Home Office vizează în mod deliberat resortisanții UE, ca parte a "mediului ostil".

Analiza datelor guvernamentale arată că deportarea cetățenilor UE este la cel mai înalt nivel de la începutul înregistrărilor, cu 5.301 refuzuri în acest an până în iunie 2017 și o politică de deportare a cetățenilor europeni acuzați de a dormi rău.

Cu toate că a fost supusă unei presiuni considerabile, Theresa May a ținut să promită de a menține drepturile cetățenilor UE până când cetățenii britanici din restul ţărilor UE sunt asigurați. Joi seara, însă, ministrul de Externe, Boris Johnson, a încercat să reducă neliniștea, spunând la o întâlnire cu demnitari polonezi, că drepturile lor vor fi "protejate indiferent ce se întâmplă", după Brexit.

4846
Tagurile:
Home Office, Centre de detenţie, imigranţi, Oficiali britanici, Muncitori români, Brexit, Scrisoare, UE, Anglia, UK, Londra, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (644)
Tematic
Brexit: UE se pregăteşte pentru colapsul negocierilor cu Marea Britanie
Brexit: cetaţenii europeni vor avea permisiunea să vină în UK. Care e condiţia
Brexit intră în a doua fază. Ce au decis liderii UE. Iohannis, prezent la summit
Brexit: UK începe înregistrarea cetăţenilor UE. Obţinerea permiselor de şedere

Загрузка...