Mark Garnier

Scandal sexual cu un ministru britanic. Iată ce făcea cu secretara lui

281
A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a fost încălcat codul de conduită al miniștrilor, a anunțat ministrul sănătății, Jeremy Hunt

BUCUREŞTI, 29 oct — Sputnik. Guvernul britanic a anunțat duminică deschiderea unei anchete privind fapte ale ministrului pentru comerț internațional, Mark Garnier, într-un moment în care mai mulți oameni politici sunt acuzați că au avut atitudini necorespunzătoare față de colaboratoarele lor, potrivit presei britanice.

Ministrul vizat, deputat al Partidului Conservator, a recunoscut pentru publicația The Mail on Sunday că i-a pus secretarei sale o poreclă cu caracter sexual și că i-a dat bani pentru a cumpăra două jucării sexuale, afirmând însă că acest lucru "nu a constituit deloc un act de hărțuire sexuală".

Conform presei britanice, cel puțin patru deputați sunt vizați de aceste acuzații care au fost calificate ca fiind "profund îngrijorătoare" de către o purtătoare de cuvânt a premierului. Guvernul a anunțat că vor fi luate "măsuri severe" împotriva miniștrilor care au avut un comportament necorespunzător.

Sâmbătă, liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, a afirmat că "pe culoarele puterii, deci inclusiv la Westminster, există și prosperă o cultură degradantă", "o cultură care a tolerat violențele împotriva femeilor de mult prea mult timp".

281
Tagurile:
secretară, Scandal sexual, Ministru britanic, UK, Marea Britanie

Загрузка...