Viktor Orban

Ungaria aplică o "lovitură uriașă" Ucrainei și NATO

5436
(reînnoit 18:13 27.10.2017)
Viktor Orban demonstrează că nu se joacă în politica internațională - și că nimeni nu e suficient de mare să-și bată joc de Ungaria și de maghiari.

BUCUREȘTI, 27 oct — Sputnik, D.D. Budapesta se ține de amenințări și de promisiuni — boicotează orice tentativă a Kievului de a se apropria de structurile din care face parte Ungaria. Această atitudine se datorează legii Educației votată de Rada supremă, prin care minoritățile din Ucraina pierd dreptul la învățământ în limba maternă, prin aceasta fiindu-le pusă în pericol identitatea națională și tradițională.

Acum, Ungaria s-a opus organizării unei reuniuni a Comitetului NATO-Ucraina, propus a se desfășura pe 6 decembrie anul curent, transmite agenția maghiară origo.hu.

Potrivit Origo.hu, poziția oficială a Ministerului de Externe este că Ucraina nu este în prezent în măsură să vorbească despre (sprijinul suplimentar pentru) aspirațiile de integrare a țării.

Potrivit analiștilor citați de agenția maghiară, veto-ul Budapestei este "o lovitură uriașă la adresa Ucrainei", ale cărei speranțe sunt de intensificare a relației cu NATO sau chiar de integrare ca membru cu drepturi depline.

Totodată este o lovitură și pentru NATO, ale cărei demersuri de transformarea Ucrainei într-o mare bază militară se văd întârziate.

5436
Tagurile:
NATO, Viktor Orban, Ungaria, Ucraina
Tematic
Viktor Orban, pus la punct de un maghiar român din Târgu Mureș!
Ungaria va avea de ales în 2018. Viktor Orban sau "invazia migranților"
ORBAN, aflat în România: Soros și UE doresc o "Europă mixtă, musulmanizată"
Viktor Orban: Națiunea care nu poate să-și protejeze interesele nu e o națiune
Important: Igor Dodon își îndreaptă privirea spre Ungaria lui Orban - detalii
Ludovic Orban – noul lider al PNL
Breaking News: Război total la Budapesta, Orban e primul vizat
Orban: „Ungaria alege propriul drum... Esența Europei nu este la Bruxelles"

Загрузка...