Bombardiere strategice americane

În pragul războiului? Bombardierele nucleare americane puse în alertă permanentă

233
(reînnoit 19:27 23.10.2017)
Forțele Aeriene ale SUA se pregătesc să pună în alertă bombardierele nucleare 24 de ore din 24, măsură la care nu s-a mai recurs de la sfârșitul Războiului Rece.

BUCUREŞTI, 23 oct — Sputnik. Forţele Aeriene americane așteaptă ordinul de a-şi pune bombardierele nucleare B-52 în alertă 24 de ore din 24, măsură care nu a mai fost aplicată din 1991, relatează portalul de știri Defense One, făcând referire la șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale SUA, David Goldfein.

Deși nu a fost încă dat un ordin, armata americană este pregătită. După cum explică Goldfein, punerea în poziţie permanentă de luptă a bombardierelor nucleare ar fi una dintre multele măsuri luate de Statele Unite ca reacţie la schimbările din plan geopolitic.

„Lumea este un loc periculos și sunt oameni care vorbesc deschis despre folosirea armelor nucleare. Nu mai trăim într-o lume bipolară, în care să fim doar noi și Uniunea Sovietică. Astăzi au apărut și alți protagoniști. Astăzi e mai important ca niciodată să ne asigurăm că îndeplinim bine această misiune", a declarat Goldfein.

Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier subsonic cu reacție cu rază lungă de acțiune lansat în 1955 de Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF), care, în februarie 2015, aveau în funcţiune 76 de aeronave. 52 dintre acestea pot transporta 20 de rachete nucleare AGM-69 SRAM.

Starea de alertă de 24 de ore nu a mai fost introdusă din 1991, de la sfârșitul Războiului Rece.

233
Tagurile:
bombardiere nucleare, război
Tematic
Bombardiere supersonice B-1B ale SUA - exerciții în comun cu Coreea de Sud
Coreea de Sud și SUA - desfășurarea unui portavion, bombardiere strategice
Bombardierele strategice ale SUA tot mai aproape de granița cu Rusia
Două bombardiere strategice SUA peste Coreea, Phenian e gata de luptă
Mai multe bombardiere din Rusia au zburat spre Siria. Atac asupra ISIS
Rachetele rusești înlocuiesc în Siria escadrilele de bombardiere
Bombardierele rusești au decolat din Iran și au lovit noi ținte ale teroriștilor
Siria: bombardiere rusești au lovit țintele Daesh (VIDEO)

Загрузка...