Carles Puigdemont

Va fi oare arestat primul ministru al Cataloniei - anunțul Madridului

103
Autoritățile de la Madrid deja au decis dacă îl vor aresta sau nu pe liderul administrației catalane, iar un membru al cabinetului de miniștri spaniol a făcut publică această decizie

BUCUREȘTI, 22 oct — Sputnik. Autoritățile spaniole nu intenționează să-l aresteze pe șeful guvernului catalan Carles Puigdemont. O asemenea măsură nu este prevăzută de planul Madridului de soluționare a crizei din Catalonia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Alfonso Maria Dastis.

El a precizat că nu există intenții ca cineva din administrația catalană să fie arestat și nici să fie limitată autonomia Cataloniei. Demnitarul i-a învinuit pe cei din guvernul de la Barcelona, spunând că ei sunt, de fapt, cei care încalcă legea.

Anterior Madridul a decis să-l demită pre prim-ministrul catalan, Carles Puigdemont.

 

103
Tagurile:
Referendum de independență, Decizie, Arest, Barcelona, prim-ministru, Carles Puigdemont, Catalonia, Spania
Tematic
Parlamentul Cataloniei reacționează dur împotriva Madridului
Autoritățile spaniole au abolit autonomia Cataloniei
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume

27
Vladimir Putin a făcut o glumă cu Joe Biden atunci când presa a fost scoasă din sala unde se aflau cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a făcut  o glumă cu președintele american Joe Biden înaintea summitului de la Geneva.

În momentul în care angajații serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliștilor și cameramanilor să părăsească sîncăperea, liderul rus u-a spus ceva zâmbind omologului său american, amândoi au izbucnit în râs.

Întâlnirea celor doi președinți are loc în biblioteca Vilei La Grange din Geneva. Pe masa dintre Putin și Biden se află un buchet mic de flori albe.

Negocierile vor consta din trei părți: una în format restrâns și două extinse. O sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat cu o zi înainte pentru RIA Novosti că întâlnirea va dura patru ore și 45 de minute.

27
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...

SUA: Incendiu masiv la o uzină chimică din Illinois este de neoprit

23
(reînnoit 15:43 16.06.2021)
Statele Unite: un incendiu masiv la o uzină chimică continuă și acum, emanând straturi dense de fum negru în cerul din orașul Rockton, Illinois.

Un incendiu masiv la o uzină chimică, declanșat luni, continuă și acum, trimițând straturi dense de fum negru în cerul din Illinois, deasupra orașului Rockton.

Autoritățile au ordonat anterior locuitorilor să evacueze în urma incendiului chimic izbucnit la uzina Chemtool Inc. din Rockton.

23

Загрузка...