Margot Wallström

Europa "civilizată": politician de prin rang, hărțuit sexual la reuniune UE!

213
"Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea, vecinul meu de masă începuse să mă pipăie - era cu totul ireal"

BUCUREȘTI, 19 oct — Sputnik. Cunoscută pentru politica sa feministă, șefa diplomației suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit că a fost victima unei hărțuiri sexuale chiar în cadrul unei ședințe la nivel european.

"Pot confirma ca așa ceva există la cel mai înalt nivel politic și că am trăit eu însămi o astfel de experiență', a mărturist Margot Wallstrom, care a spus că nu vrea să dea prea multe detalii.

Incidentul ar fi survenit chiar în exercitarea funcției de ministru de Externe și este relatat într-o carte de memorii a unui jurnalist suedez, Jan Scherman. Margot Wallstrom ar fi fost "pipăită intenționat" de un vecin de masă la unul dintre dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni.

"Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal", povestește ministrul suedez, "eram șocată de ce se întâmplase".

Margot Wallstrom i-a relatat incidentul chiar președintelui de atunci al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care a considerat că este "cu totul inacceptabil". "Nu știu dacă a vorbit despre asta cu persoana cu care eram la masă", a mărturisit Margot Wallstrom.

Mărturisirea ministrului suedez face parte din campania "#metoo", care încurajează femeile să depună mărturie despre cazuri de abuzuri sexuale, transmite Agerpres.

213
Tagurile:
hărțuire sexuală, politician, civilizație, UE, Europa
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

32
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

32
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

83
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

83
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...