Tsunami

Tsunami financiar. Economist german: "cazinoul mondial" se prabușește

932
(reînnoit 16:01 14.10.2017)
Expertul financiar Ernst Wolff, autorul unui best-seller despre FMI, si-a lansat noua sa carte „Tsunami Financiar", în care avertizează că dependența de industria financiară și dolarul american creează un "tsunami financiar", iar lumea este total nepregatită față de consecințele dezastrului.

BUCURESTI, 14 oct — Sputnik. Economistul Ernst Wolff vede sistemul financiar având un risc iminent de prăbușire care amenință să ne ia pe toți prin surprindere, lăsând o mare catastrofă în urma lui, a declarat autorul pentru Sputnik Germania.

Ernst Wolff a declarat pentru Sputnik Germania că industria financiară creată și răspândită de SUA în întreaga lume „supraviețuiește" de la criza din 2008, iar prognoza "nu arată bine".

"Pacientul are 75 de ani. Sistemul nostru financiar a fost infiintat la Bretton Woods, SUA, in 1944. Pacientul este în mare dificultate pentru ca în 1998, si a doua oara in 2007/2008, aproape a decedat. Dupa aceasta a doua criza, el a fost menținut în viață artificial. Sistemul financiar se află în unitatea de terapie intensivă", a declarat economistul german.

În timp ce majoritatea țărilor au o Bancă Centrală de stat, politica monetară a Statelor Unite este condusă de Rezerva Federala, un consorțiu format din 12 bănci regionale în care băncile comerciale dețin acțiuni. Wolff descrie sistemul ca fiind un "cartel".

"Nu numai că îi dăm pacientului un diagnostic, dar și un istoric al cazului. În primul rând, trebuie să înțelegem puterea Rezervei Federale, banca centrală americană care a fost înființată cu o 100 de ani în urmă.

Rezerva Federala nu este o instituție de stat, ci este în mâinile private. Aceasta este un cartel bancar care se află în mâinile mai multor familii mari, foarte bogate, fapt care a fost acoperit de-a lungul istoriei", a mai precizat Ernst Wolff.

Acesta scrie în noua sa carte că, din 1944, dolarul a fost cea mai importantă monedă din lume, iar de la mijlocul anilor 70 a fost cea mai importantă monedă de rezervă, deoarece petrolul, cel mai important și cel mai tranzacționat produs din lume a fost tranzacționat numai în dolari.

"Dar dolarul a fost lovit pentru că SUA au fost lovite. Există o mare concurență pe piața mondială, în special dinspre China. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru a înlocui moneda principală a lumii. Cei care s-au opus până acum dolarului au suferit o soartă teribilă. Saddam Hussein a fost primul care a încercat să-și vândă petrolul în euro, și a fost executat. Apoi, Gaddafi a încercat la fel în Libia și știm cum a murit. Conflictul cu Iranul este, de asemenea, legat de faptul că Iranul și-a anunțat intenția de a-și vinde petrolul în euro, iar acum avem următorul conflict de acest fel in Venezuela", a declarat economistul pentru Sputnik Germania.

Wolff spune că industria financiară a ajuns la putere împreună cu dolarul american. Proporția economiei mondiale care rezultă din industria financiară a crescut semnificativ în ultimele decenii, deși cifra exactă depinde de stabilirea unei definiții a serviciilor financiare.

FMI estimează că economia totală a serviciilor va genera 60-65% din veniturile globale, în timp ce OCDE a sugerat că serviciile financiare reprezintă 20-30% din piața totală de servicii.

Wolff mentioneaza că "economia financiară este infinit mai mare decât economia reală și a fost complet desprinsă de economia reală prin faptul că nu produce nimic de valoare".

"În ultimii 30 de ani a devenit un cazino imens în care banii sunt pur și simplu împinși înainte și înapoi. De cand sistemul este construit pe împrumuturi care trebuie să fie întreținute, din ce în ce mai mulți bani trebuie să fie pompați în sistem. Bancile centrale, cum ar fi FMI sau BCE, sunt cei mai mari manipulatori ai sistemului financiar care tipăresc din ce în ce mai mulți bani pe care îi oferă acum pentru dobânzi zero sau negative", a declarat Ernst Wolff.

Wolff mentioneaza ca sistemul financiar guvernează lumea și totuși pare impenetrabil pentru majoritatea oamenilor obișnuiți.

"Astăzi, oamenii din finanțe vorbesc o limbă pe care o persoană normală nu o mai înțelege, se ascund în spatele ei", a spus Wolff, asemănând discursul finansiștilor cu „nouvorba" din cartea 1984 a lui lui George Orwell.

Wolff a spus că industria financiară este de vină pentru multe dintre problemele cu care se confruntă în prezent Europa, care, la prima vedere, nu au legătură între ele.

Astfel, cele două cauze principale ale crizei refugiaților sunt inegalitatea socială și războaiele. Industria financiară este vinovată pentru ambele crize. În consecință, investitorii fac bani din războaie și tratează lumea a treia ca un pom de Crăciun.

932
Tagurile:
Cazinou, financiar, economist, mondial, tsunami
Vaccin anti-COVID și Pașaport

UK: pașapoartele de vaccinare, transformate în cărţi naționale de identitate?

10
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Guvernul britanic a fost acuzat că intenţionează să implementeze în secret un program național de identificare, după ce a intrat în parteneriat cu o companie care a susținut transformarea pașapoartelor de vaccinare într-un document multifuncțional.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Entrust, o firmă IT care se declară a fi „lider global în [documente] de identitate, plăți și protecție a datelor”, a primit luna trecută un contract de la Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie pentru a lucra la sistemul de certificate de vaccinare Covid-19.

Companiei i s-au acordat 250.000 de lire sterline pentru a furniza servicii de cloud computing pentru sistemul guvernamental de certificare a statutului privind Covid, relatează iNews. Contractul urmează să expire în martie 2022, dar guvernul are opțiunea de a-l prelungi pentru încă un an.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luna trecută că dovada vaccinării va fi „necesară” pentru călătoriile internaționale și, în ultimele săptămâni, au apărut rapoarte care susțin că guvernul britanic ar putea cere documentul persoanelor care participă la evenimente sportive sau la alte adunări mari.

Judecând după poziția companiei Entrust cu privire la această chestiune, este posibil ca guvernul să aibă planuri și mai ambițioase privind certificatul digital. Într-o postare publicată în februarie pe site-ul companiei, Jann Markey, directorul de marketing al Entrust, a susținut că pașapoartele de vaccinare ar putea fi folosite ca o oportunitate de a lansa un card național de identitate ca parte a „infrastructurii noii normalităţi”.

„Să ne gândim la o strategie națională de identificare: cu infrastructura și investițiile necesare pentru a furniza un pașaport viabil de vaccinare, de ce nu am converti acest efort în [implementarea unui] program național de identificare a cetățenilor, care poate fi utilizat în mai multe scopuri, inclusiv în furnizarea sigură a serviciilor guvernamentale, securizarea călătoriilor transfrontaliere și documentația pentru [dovada] vaccinării”, se precizează pe blog, într-o postare care se referă la pașapoartele de vaccin în „lumea post-pandemică”.

În special, compania cu sediul în SUA a ajutat deja Albania, Ghana și Malaezia să implementeze sisteme naționale de identificare, potrivit iNews.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
© Sputnik / Владимир Астапкович

Însă parteneriatul Entrust cu guvernul britanic a cauzat tragerea unor semnale de alarmă din partea organizațiilor pentru libertăți civile și din partea parlamentarilor.

Deputatul conservator David Davis, membru al grupului Covid Recovery împotriva lockdown-ului, a cerut explicații guvernului. Acesta a declarat pentru iNews că este „uimitor” faptul că Departamentul de Sănătate poate încheia contracte cu astfel de companii fără a obține mai întâi permisiunea din partea Parlamentului, adăugând că este deosebit de îngrijorător faptul că se poate acorda un contract unei firme care are „această atitudine sinistră cu privire la supravegherea cetățenilor”.

De asemenea, fostul lider conservator Sir Iain Duncan Smith şi-a exprimat aceeaşi nemulţumire, susținând că contractul este în contradicție cu „poziția declarată a guvernului” și ar trebui anulat.

După cum a spus şi Big Brother Watch, un grup care militează pentru protejarea confidențialităţii și a libertăților civile, contractul cu Entrust ar reprezenta o încercare a guvernului de a elibera cărți de identitate „pe uşa din dos”.

„Faptul că guvernul a încheiat un acord cu Entrust, o companie care plănuieşte în mod deschis tranziţia de la pașapoartele de vaccinare la cărțile de identitate digitale, evidenţiază că paşapoartele Covid reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertăților noastre civile și a confidențialităţii”, a avertizat șeful de cercetări al organizaţiei, Jake Hurfurt, potrivit RT.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că aplicația NHS utilizată pentru certificarea statutului de vaccinare nu va fi utilizată ca un sistem național de identificare, descriind programul ca un „mijloc simplu și sigur” pentru permiterea călătoriilor internaționale. Contactată de iNews, Entrust a refuzat să comenteze.

10
Tagurile:
Pașaport
Tematic
Consilierul pentru Securitate Națională al UK se află la Moscova
UK: Sute bărci ale migranților, abandonate în depozitul Dover
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climaterice” în timpul unui protest

Загрузка...
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.

Franţa: Din ce dată se vor redeschide discotecile pentru participanţii cu permis sanitar

17
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Cluburile de noapte, închise din martie 2020, se vor putea redeschide în Franța pentru participanţii cu un permis sanitar, a anunțat luni ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Din 9 iulie se vor redeschide cluburile de noapte în Franţa, la care vor avea acces doar persoanele cu permis sanitar. Un grad de ocupare de 75% va trebui respectat în interiorul unităților, iar purtarea măștii nu va fi obligatorie, a precizat ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

„Astăzi trecem la o nouă etapă [de relaxare]. Președintele [Republicii] a ales această zi, 21 iunie, pentru a anunţa redeschiderea cluburilor de noapte din data de 9 iulie, cu accesul rezervat celor care pot prezenta un permis sanitar”, a anunțat ministrul, citat de Sputnik France.

„Ideea este de a permite tinerilor și oamenilor în vârstă de a petrece în siguranță”, a adăugat acesta.

Guvernul a promis, de asemenea, că va continua să ofere sprijin financiar unităţilor „atâta timp cât sunt în vigoare măsuri sanitare restrictive”.

17
Tagurile:
Franța

Загрузка...

ISS: Astronauții instalează noi panouri solare pe Stația Spațială

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate duminică pe Stația Spațială Internațională... lucrarile de montaj au durat apreape 6 ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au efectuat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Lucrul a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice, nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internațonale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

0
Tagurile:
ISS, NASA

Загрузка...