Parada mlitară în Phenian, Coreea de Nord

Ultima oră: Coreea de Nord - o nouă lansare de rachete e iminentă

663
(reînnoit 13:59 14.10.2017)
Fotografii din satelit arată mutarea unor rachete pe lansatoare. Acum câteva ore, Phanianul a transmis o avertizare pentru o altă țară - "nu veți putea evita dezastrul".

BUCUREȘTI, 14 oct — Sputnik, D.D. Fotografii din satelit, dar și informații din surse guvernamentale sud-coreene conduc la concluzia că RPD Coreeană ar pregăti un nou test cu rachete. Lansarea ar urma să aibă loc foarte curând.

O ipoteză ar fi că lansarea va avea loc înainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud și SUA, care vor începe săptămâna viitoare, luni și vor dura până pe 26 octombrie, și se vor desfășura în Marea Japoniei și în Marea Galbenă.

O altă ipoteză se poate baza pe recentele avertizări pe care Phenianul le-a transmis Australiei, vizând "manevrele ostile și asocierea cu planurile invadatorului american", după cum transmite agenția KCNA, oficiosul nord coreean.

În cazul primei ipoteze, cea mai probabilă, Phenianul consideră manevrele militare comune drept o provocare, mai ales că desfășurarea de forțe este impresionantă.

Din fotografiile realizate prin sateliți și prezentate de presa intrenațională, se observă transportul unor rachete din hangare, poate fi vorba de o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-14, care poate atinge Alaska, sau Hwasong-12, racheta cu care RPD Coreeană a amenințat că va riposta asupra bazei americane din Guam, în Pacific.

Dar, o altă variantă ar putea fi testarea noii rachete Hwasong-13, cu rază impresionantă de acțiune, din categoria "intercontinentală", care poate lovi coasta de vest a SUA.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Republicii Populare Democrate Coreene a avertizat că, în ultimul timp, Australia face "mișcări periculoase și se alătură zelos provocărilor politice și militare dușmănoase ale SUA față de RPDC".

Oficialul RPDC a arătat și că ministrul australian de Externe și-a exprimat personal sprijinul față de poziția Statelor Unite pentru utilizarea forței. De asemenea "s-a raportat că trupele australiene desfășoară operațiuni comune cu trupele militare americane dislocate în Darwin", Australia.

În acest context, spune Phenianul, există rapoarte că forțele australiene se pregătesc pentru un război în peninsula coreeană, inclusiv prin intermediul unui submarin de atac ce se află deja în zona potențială de război pentru a participa la exerciții comune cu submarine americane și japoneze.

Imagini efectuate dintr-un satelit care supraveghează o bază militară din Coreea de Nord
© Photo : Captură ecran
Imagini efectuate dintr-un satelit care supraveghează o bază militară din Coreea de Nord

"Și flotila fregatelor australiene este programată să sosească în următoarele săptămâni în apele din Coreea de Sud pentru a se alătura oricăror blocade navale impuse de SUA în RPDC", se precizează în comunicatul transmis de KCNA.

Phenianul consideră toate acestea drept "acte prostești", care sunt "exploatate de politica egoistă "America First Policy" a lui Trump", cu prețul "propriilor interese naționale" ale australienilor.

Imagini efectuate dintr-un satelit care supraveghează o bază militară din Coreea de Nord
© Photo : Captură ecran
Imagini efectuate dintr-un satelit care supraveghează o bază militară din Coreea de Nord

"Transformarea teritoriului australian într-o bază de frontieră pentru invazia SUA în RPD Coreeană și trimiterea trupelor sale ca "brigadă de șoc" pentru războiul de agresiune urmărit de SUA, sunt echivalente cu un act suicidar", transmite KCNA.

Iar în finalul comunicatului, Phenianul adaugă și Australia pe lista țărilor pe care le previne asupra unui "dezastru".

"În cazul în care Australia va continua să urmărească SUA în impunerea presiunii militare, economice și diplomatice asupra RPD Coreeană, în ciuda avertismentelor noastre repetate, nu se va putea evita un dezastru", transmite KCNA.

Comunicatul transmis astăzi de KCNA este un argument solid pentru a considera că următoarea lansare va testa posibilitatea lovirii unor ținte din Australia.

663
Tagurile:
Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (216)
Tematic
Putin știa încă din 2001 că Coreea de Nord deține arma nucleară
Coreea de Nord ar avea mijloace de luptă „de neimaginat"
Tillerson: SUA examinează posibilitățile de dialog cu Coreea de Nord
Mai real ca niciodată: Războiul SUA-Coreea de Nord pe cale să izbucnească?
Coreea de Nord: Lansarea unui atac nuclear spre SUA este "inevitabilă"
României i se cere să întrerupă relațiile diplomatice cu Coreea de Nord
Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală

Загрузка...