Jean-Claude Juncker

Juncker este împotriva independenței Cataloniei

41
Președintele Comisiei Europene, Jean-Calude Juncker, a declarat ieri, în timpul unei unei discuții cu studenții de la Universitatea din Luxembourg, că este impotriva independenței Cataloniei.

BUCUREȘTI, 14 oct — Sputnik. Ieri, în timpul unei întâlniri cu studenții din cadrul Univestității din Luxemburg președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că nu dorește ca Catalonia să devină independentă, temându-se de un efect de domino în Europa, scrie Le Figaro.

"Dacă vom permite Cataloniei să se despartă, iar asta nu este treaba noastră, vor îndrăzni și alții să facă același lucru. Eu nu îmi doresc asta", a spus el timpul discursului adresat studenților.

El a mai spus că este "foarte îngrijorat" de amenințările separatiste din Europa.

Luând act de referendumul interzis și disputat din 1 octombrie, despre care separatiștii spun că au câștigat în mare parte, președintele catalan Carles Puigdemont părea să declare în mod unilateral independența Cataloniei marți noaptea. Dar a suspendat imediat declarația, cerând un dialog cu Madridul, înainte de al supune votului în parlamentului regional, astfel menținând confuzia.

Cerințele repetate ale unei medierii, în special una internațională, de către dl Puigdemont, au fost respinse în mod sistematic atât de oficialitățile de la Madrid, cât și de alți lideri europeni.

"Dacă Comisia Europeană sau președintele Tusk care este din partea Consiliului European procedează astfel, atunci când doar o parte solicită medierea, aceasta va duce la neînțelegeri considerabile în cadrul Uniunii Europeane, iar din aceste considerente nu avem dreptul să subestimăm conflictele din Europa Centrală și de Est ", a declarat Juncker.

41
Tagurile:
Jean-Claude Juncker
Тема:
Referendumul pentru independența Cataloniei (24)
Tematic
Lider marcant UDMR - Catalonia, din perspectiva modelului pentru maghiari
Independența Cataloniei - capcană abil întinsă Spaniei
(VIDEO) La un pas de catastrofă: Aterizarea periculoasă a unui avion în Germania
O mare companie din Moldova, lovită de referendumul din Catalonia
SONDAJ: Referendum pentru autonomia secuilor după modelul Cataloniei?
Românii din Catalonia îi iau la rost pe separatiști - vor "garanții"

Загрузка...