Proteste în Catalonia, Spania

Românii din Catalonia îi iau la rost pe separatiști - vor "garanții"

334
(reînnoit 16:36 05.10.2017)
"Cumnatul secret" al lui Elenei Udrea îl trage la răspundere pe șeful separatist al Catalunyei și cere garanții pentru românii rezidenți în provincia rebelă

BUCUREȘTI, 5 oct — Sputnik. "Da, eu sunt fratele lui Dorin Cocoș, suntem pe drumuri separate, eu stau acum în Spania", declara un anume Valentin Cocoș jurnaliștilor de la cancan.ro.

Valentin Cocoș seamănă izbitor cu mai celebrul său "frate". Valentin a intrat în politică, iar acum se recomandă drept "președinte PNL Catalonia".

Valentin Cocoș este stabilit în Catalonia, Spania
© Photo : Captură ecran
Valentin Cocoș este stabilit în Catalonia, Spania

În această calitate, dar și erijându-se în reprezentant al românilor din provincia separatistă, Cocoș îi scrie lui Carles Puigdemont o scrisoare foarte intersantă.

"În primul rând, vreau să condamn violenţa acţiunilor forţelor de ordine din dată de 1 octombrie — înţeleg că toţi au executat ordine, iar situaţia s-a complicat mai mult decât unii au putut suporta, însă modul de a acţiona a fost unul condamnabil în unele situaţii", începe diplomatic Cocoș.

Apoi, îi atrage atenția președintelui Generalității că în Catalunya "suntem peste 140.000 de români, o comunitate integrată într-o majoritate covârşitoare".

"Aceşti români (…) chiar dacă fac parte din societate, din Catalunya şi tot ce înseamnă aceasta (şi desigur cu speranţa că va continuă să fie aşa) vă reamintesc că ei nu au avut voce sau vot. Unii în favoare şi alţii împotrivă, aşa cum se întâmplă într-o democraţie, dar toţi au fost pur şi simplu ignoraţi".

Cocoș îl întreabă pe Puigdemont dacă ăși dă seama că acţiunile separatiste "se răsfrâng şi peste originarii români, şi în şcolile copiilor lor şi la locurile acestora de muncă"?

"În calitate de Preşedinte consider că dumneavoastră aveaţi datoria de a încerca să includeţi TOT poporul: imigranţi şi originari, pentru că evenimentele pe care le dirijaţi vor avea consecinţe grave care vor interfera cu viaţa fiecărui rezident din Catalunya", scrie foarte hotărât Valentin Cocoș.

„Frații” Valentin și Dorin Cocoș
© Photo : Captură ecran
„Frații” Valentin și Dorin Cocoș

Românii care se află în Catalunya-Spania respectă legea, spune Cocoș, dar acum au văzut "drepturi constituţionale încălcate cu bună ştiinţă", afirmă Cocoș, referindu-se la întreaga acțiune separatistă.

"Ce garanţie mai avem noi, o comunitate de doar 140.000 de români, că nu vom vedea, de asemenea, şi alte drepturi călcate în picioare? Ce garanţii ne oferiţi şi cum le exprimaţi, astfel încât, în comparaţie cu constituţia, să ştim că le luaţi în serios? Ce exemplu doriţi să daţi imigranţilor aflaţi în Catalunya?"

După cum se vede, Valentin Cocoș pune problema foarte clar, nu se folosește de echivoc — și consideră acțiunea catalanilor drept o încălcare a legilor, a Constituției. Finalul este, de asemenea, extrem de tranșant.

"Îmi exprim profundă îngrijorare şi dezacordul în ceea ce priveşte încălcarea legii şi a Constituţiei, în acelaşi mod în care denunţ şi excesul de forţă folosit de organele de ordine", scrie Valentin Cocoș, transmite agenția de presă Diaspora Azi.

334
Tagurile:
garanții, separatiști, români, Catalonia
Тема:
Referendumul pentru independența Cataloniei (24)
Tematic
Ce spune Putin despre referendumul din Catalonia
Prim-ministrul spaniol neagă organizarea referendumului în Catalonia
„Dezbină şi cucereşte"? Posibila miză a violenţelor din Catalonia
Șoc în Catalonia - poliția se bate cu pompierii, peste 400 de răniți
Poliția spaniolă a anunțat că 11 polițiști au avut de suferit în Catalonia
În Catalonia funcționează 73% dint totalul secțiilor de votare
Violențe în Catalonia: poliția a aplicat forța, sunt zeci de răniți (VIDEO)
Poliția spaniolă a înconjurat o mie trei sute de secții de votare din Catalonia
Naționaliștii au asaltat o reuniune a adepților referendumului în Catalonia
"Vom vota!" Catalonia - start campania de referendum pentru independență - VIDEO

Загрузка...