Kim Jong-un

CIA, concluzie neașteptată, peste cap tot: "Kim nu e nebun, e rațional!"

689
(reînnoit 16:36 05.10.2017)
Expertul CIA dă peste cap teoriile lui Trump și crede că SUA ar trebui să țină seama de asta atunci când face strategii privind Phenianul

BUCUREȘTI, 5 oct — Sputnik. Donald Trump îl numise pe Kim Jong-Un "nebun", iar conducerea nord coreeană a transmis un puhoi de insulte la adresa preşedintelui SUA — "senil", "deranjat mintal", "clovn" — de fapt caracterizări apropiate de cele pe care adversarii politici i le făcuseră originalului președinte înainte și chiar după alegerile din SUA.

Surpriza totatală vine însă de la Yong Suk Lee, expertul CIA pe probleme coreeane; acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că liderul nord-coreean Kim Jong-Un este "un om politic rațional" și recomandă SUA trebuie să țină seama de această concluzie în relațiile sale cu Phenianul.

"Dincolo de fanfaronade, Kim Jong-Un este o persoană rațională', a subliniat Yong Suk Lee, asistent al directorului adjunct pentru Coreea de Nord în cadrul CIA", transmite Agerpres.

În SUA există tendința "de a subestima conservatorismul său", a declarat expertul CIA, care a adăogat că liderul RPD Coreeană "dorește să guverneze mult timp și să moară în patul său".

Mai mult, expertul confirmă că regimul din Coreea de Nord are "o politică defensivă", argumentele acestei concluzii fiind istoria RPD Coreeană dar și faptul că "este înconjurată de mari puteri".

Totodată expertul nu consideră periculoasă "retorica belicoasă" a liderului nord-coreean și nici "voința sa de a apăra cu orice preț programul nuclear".

"Nu înseamnă că va lua decizia, irațională, de a lovi SUA cu o armă nucleară. Să se trezească și să decidă că lansează o bombă atomică asupra orașului Los Angeles nu este interesul său dacă dorește să supraviețuiască", a declarat Yong Suk Lee.

689
Tagurile:
rațional, nebun, concluzie, CIA, Kim Jong-un
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Amenințare fără precedent a lui Kim: "dreptul la lovituri preventive nucleare"
SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"
Lecție de sfidare a SUA: Kim anunță "Continuăm creșterea nucleară"
Trump: Kim Jong-un - "omul rachetă"
Kim Jong-un a dezvăluit de ce are nevoie de arme nucleare
Nu au ținut sema de amenințările lui, l-au sfidat! Recția lui Kim!
Kim Jong a ordonat să fie produse mai multe rachete intercontinentale
Kim Jong-un a ordonat militarilor să fie gata de un eventual atac asupra SUA

Загрузка...