Donald Trump

Trump, înfrângere importantă în fața lui... Obama!

150
(reînnoit 11:42 28.09.2017)
Unul dintre cele mai importante puncte din programul lui Trump nu a putut fi realizat, oamenii președintelui se dau înapoi! "Într-o bună zi, vom ajunge unde ne dorim"

BUCUREȘTI, 27 sept — Sputnik. "Am hotărât, pentru că nu avem voturile necesare, să amânăm votul", a declarat senatorul republican Bill Cassidy, coautor al unei noi variante de abrogare al celei mai importante realizări a adminitrație democrate — "Obamacare", programul care introduce în sistemul de sănătate zeci de milioane de cetățeni SUA cu venituri mici, dar și rezidenți temporari.

Abrograrea Obamacare este un punct principal pe agenda lui Trump, dar a fost un important angajament electoral al Partidului Republican. Încă din luna iulie, republicanii au introdus o propunere de abrogare, care însă a fost respinsă de Senat.

Ieri, republicanii au venit cu o nouă propunere, făcută de doi dintre cei mai populari senatori, Lindsey Graham și Bill Cassidy — variantă "soft", care nu ar fi desființat integral Obamacare, ci ar fi anulat mai multe articole ale legii din 2010.

Votarea variantei republicane ar fi dus la excluderea a câtorva milioane de cetățeni din sistemul de asigurări de sănătate, beneficiari ai Affordable Care Act — numele oficial al Obamacare.

"O umilința pentru republicani", scrie "The Independent", după ce majoritatea republicană din Senatul SUA a renunțat să mai voteze abrogarea Graham-Cassidy.

"Cei doi senatori autori ai proiectului de reformă au făcut acest anunț presei la Capitoliu după o reuniune a grupului parlamentar, punctul culminant a opt luni de tergiversări și lupte interne în Congres — și după toate presiunile făcute de președintele Trump", scria Agerpres, citând surse AFP.

Republicanii nu aveau altă opțiune după opoziția manifestată de trei dintre cei 52 de senatori ai majorității, din totalul de 100, ceea ce matematic împiedica un succes. Menționează sursa citată.

Cu alte cuvinte, președintele Donald Trump a suferit o importantă înfrângere — chiar dacă temporară — în fața predecesorului său, Barack Obama.

150
Tagurile:
Donald Trump
Proteste în SUA

Facebook are un plan în cazul unui haos după alegerile din SUA

6
(reînnoit 17:37 22.09.2020)
Facebook dispune de un plan de restricționare a conținutului în rețele de socializare în cazul unor tulburări sociale după alegerile prezidențiale din SUA.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Compania Facebook va lua niște „măsuri drastice și excepționale” pentru a limita răspândirea unui conținut pe platforma sa, în cazul în care alegerile prezidențiale din noiembrie în SUA vor provoca un haos sau dezordini, a declarat șeful secției politici și comunicări a Facebook, Nick Clegg, într-un interviu oferit Financial Times.

Potrivit lui Clegg, compania a elaborat un set de măsuri restrictive pentru a face față unor posibile “tulburări sociale”, dar și pentru a minimaliza “dilemele politice”, care ar putea apăra din cauza că buletinele depuse direct la secțiile de vot sunt numărate mai repede decât cele expediate prin poștă.

“Avem câteva opțiuni extreme, în cazul în care va apărea o situație de haos extremă sau violențe”, a declarat Clegg, fără a specifica despre ce măsuri este vorba.

Facebook a refuzat să ofere detaliile planului de control al conținutului, în legătură cu alegerile, pentru că răufăcătorii ar putea utiliza această informație pentru elaborarea unor măsuri.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 3 noiembrie. Actualul președinte, Donald Trump, candidează pentru cel de-al doilea mandat, oponentul său fiind candidatul din partea Partidului Democrat, Joe Biden.

6
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, Rezultate, SUA, alegeri, Facebook
Tematic
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Trump, inițiativă fulminantă, lovitură pentru ”progresiști”
Cine îi vrea moartea lui Trump? Președintele a primit otravă
Femeie arestată pentru tentativă de asasinare a lui Trump
Posibil o ultimă discuție între Trump și Putin înainte de alegerile din noiembrie

Загрузка...
Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Expert rus, despre mesajul lui Merkel, adresat ONU

21
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Mesajul video lui Merkel, adresat Adunării Generale a ONU reprezintă “un cuțit în spatele Rusiei” și exprimă dorința Germaniei de a deveni membru permanent al Consiliului de Securitate.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Declarația cancelarului german, Angela Merkel, în care se plânge că deciziile importante “sunt blocate prea des” în Consiliul de Securitate al ONU, și îndeamnă la o reformare a organizației, e o înțepătură a Rusiei, consideră fostul adjunct al secretarului general al ONU, adjunctul secretarului Camerei Societății Civile a Rusiei, Serghei Ordjonikidze. Totodată, ea și-a reiterat dorința ca Germania să participe la lucrările Consiliului de Securitate.

Mai devreme, într-un mesaj video, adresat Adunării Generale a ONU, Merkel a menționat că deciziile importante sunt “prea des” blocate în Consiliul de Securitate al ONU, a îndemnat la reformarea organizației și la o identificare mult mai eficientă a soluțiilor la provocările globale.

“Ne-a înțepat și totodată a menționat că vor să participe și ei la Consiliul de Securitate. Dacă încerci să te impui prea des, atunci vei auzi tot atât de des “nu”, iar acestor oameni nu le place când le spui „nu”. Americanii au propus, spre exemplu, un plan bilateral de limitare a armelor strategice și au spus: trebuie să-l acceptați și atât. Nu e serios deloc. De regulă, negocierile se poată nu doar o zi și nu doar o lună. De ce ar trebui să îmbrățișăm și să acceptăm orice propunere? Avem și noi interesele noastre”, a declarat Ordjonikidze agenției RIA Novosti.

Acesta a mai adăugat că sensul mesajului lui Merkel constă nu în anularea dreptului la veto în Consiliu de Securitate, ci în faptul ca “Germania de mai mult timp și insistent vrea să participe la activitatea acestui organ”.

“Odată ce nu reușesc să modifice Carta ONU, sunt aleși doar în calitate de membri nepermanenți. De fapt, sunt prezenți acolo”, a spus Ordjonikidze.

“În ceea ce privește reforma Consiliului de Securitate, e ceva cu totul logic. Lumea de azi se deosebește de lumea din 1945. Consider că e timpul pentru o astfel de reformă, însă nu trebuie să fie vorba exclusive de Germania. Nu. În rezolvarea unei multitudini de probleme ale lumii contemporane participă statele din Asia, Africa, America Latină. Observăm acest lucru în timpul soluționării a multor crize și conflicte. Iată de ce, desigur, extinderea Consiliului de Securitate trebuie să aibă loc în niște limite rationale, pentru ca acest organ să rămână unul funcțional”, a menționat expertul.

Consiliul de Securitate al ONU reprezintă o structură permanentă a organizației, pe seama căreia se află sarcina de a menține pacea și securitatea internațională. În Consiliul sunt reprezentate 15 state: cinci cu statut permanent și zece cu statut temporar. Membrii permanenți sunt: Rusia, SUA, Marea Britanie, China și Franța. Aceștia dețin dreptul de veto. Alți zece membri ai Consiliului sunt aleși pentru un mandat de doi ani. În luna octombrie, președinția Consiliului de Securitate al ONU va reveni Rusiei.

21
Tagurile:
Germania, ONU, Angela Merkel
Tematic
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA
VIDEO: Discursul lui Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU
Reprezentantul Crimeii, oprit să vorbească la Forumul ONU

Загрузка...