Kadir Topbas, fostul primar al Istanbulului

Lovitură de teatru în Turcia om politic celebru a demisionat

119
(reînnoit 18:47 23.09.2017)
Omul politic, apropiat al președintelui Erdogan, nu a oferit nicio justificare

BUCUREȘTI, 23 sept — Sputnik. "Începând de astăzi, m-am retras din funcție, mi-am dat demisia, acum sunt doar membru de partid", a declarat surprinzător Kadir Topbas, până aseară primarul capitalei Istanbul.

Kadir Topbas era primar al Istanbului încă din 2004 și membru al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) aflat la guvernare, partidul președintelui Recep Tayyp Erdogan. Topbas a ținut să sublinieze că rămâne în acest partid, care va candida cu șanse maxime de succes la alegerile programate în 2019.

Fostul primar nu a oferit deocamdată nicio explicație a surprinzătoarei sale decizii, dar presa turcă face diverse speculații.

Potrivit agenției Anadolu, deși decizia lui Kadir Topbas ar fi survenit în urma unor neînțelegeri cu consilierii AKP, el a cerut partidelor politice din opoziție "să nu exploateze demisia sa". Neînțelegerile vizau cinci planuri de dezvoltare pe care Topbas le-a refuzat dar consilierii partidului său au votat din nou în favoarea acestor acestor investiții edilitare uriașe, scrie cotidianul Hurriyet, citat de Agerpres.

De menționat că Istanbul este o metropolă uriașă, cu 15 milioane de locuitori, importanța sa economică și politică fiind esențială în Turcia. 

119
Tagurile:
primar, Demisie, Kadir Topbas, Istanbul, Turcia

Загрузка...