Dronă capturată care aparținea teroriștilor din Statul Islamic

Amenințarea viitorului: drona grupării ISIS care îi sperie pe americani

301
(reînnoit 13:05 13.09.2017)
Teroriștii ISIS au atașat dispozitive explozive improvizate la drone disponibile în comerț pentru a lansa lovituri mortale, dar următoarea amenințare ar putea duce la lansarea bombelor de la vehiculele aeriene fără pilot, a spus un oficial german din Informații.

BUCUREȘTI, 12 sept — Sputnik. Dispozitivele disponibile pe scară largă care pot transporta o cameră foto pot, de asemenea, "să lanseze unele dispozitive explozive", a declarat Friedrich Grommes, șeful biroului internațional de terorism și al Biroul Internațional de Crimei Organizate din cadrul Serviciul Federal de Informații al Germaniei (BND), prezent la Summitul de Securitate Națională de la Washington, scrie Sputnik International.

"Chiar dacă sunt afectați doar câțiva oameni, aceasta servește complet ideea de terorism", a observat Grommes.

Bombe compuse din explozivi convenționali și materiale radioactive reprezintă un tip de Dispozitive de Dispersie Radiologică (RDD), potrivit Comisiei pentru Reglementarea Nucleară a SUA, deși "termenii bombă și RDD sunt adesea folosiți interschimbabil în mass-media".

"Cele mai multe RDD-uri nu ar elibera suficiente radiații pentru a ucide oamenii sau să provoace boli grave — explozivul convențional în sine ar fi mai dăunător persoanelor fizice decât materialul radioactiv", potrivit unei fișe a NRC privind bombele.

Cu toate acestea, în funcție de situație, o explozie RDD ar putea crea frică și panică, ar putea contamina spațiul. Punerea la dispoziția publicului a unor informații corecte și exacte poate împiedica panica căutată de teroriști, notează NRC.

Dronele au găsit un loc în "forța aeriană" a ISIS. Înregistrările video capturate de o dronă ISIS, în ianuarie, au arătat că un al doilea UAV armat a abandonat un IED. Potrivit lui Bridget Johnson, analist la PJ Media, "exploziile produse de explozivi sunt asemănătoare cu grenadele, apărând pentru a provoca unele leziuni atunci când sunt direcționate direct către oameni, dar par să aibă un efect redus atunci când sunt aruncate în tancuri".

Utilizările tactice pentru drone nu au trecut Oceanul Atlantic sau au părăsit regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, a declarat analistul canadian în contra-terorism, Chris Rousseau, săptămâna aceasta, dar "întrebarea este în ce moment cineva va avea ideea de a folosi asta aici (în SUA)".

301
Tagurile:
viitor, Amenințare, dronă, americani, ISIS
Tematic
ISIS pregătește un val de atacuri asupra Marii Britanii și a altor țări europene
VIDEO - ISIS ameninţă cu noi atentate în Spania şi laudă atacul din Barcelona
Povestea adolescentei devenite „mireasă ISIS”. Riscă pedeapsa cu moartea (VIDEO)
BREAKING: ISIS, Al-Nusra, Al-Qaeda își iau banii și ideologia de la aliații SUA

Загрузка...