Colombia

Țara cea mai periculoasă pentru turiști. Avertizare de călătorie

469
(reînnoit 15:05 17.08.2018)
Din cauza grupurilor armate implicate în jafuri, numeroase răpiri și asasinate, Columbia este calificată de specialiștii Forumului Economic Mondial drept cea mai puțin sigură țară din lume pentru cei care vor să-și petreacă vacanțele acolo.

BUCUREȘTI, 9 sept — Sputnik. Forumul Economic Mondial a prezentat un raport privind competitivitatea țărilor din domeniul turismului. Acest document analizează situația securității în 136 de țări, inclusiv numărul actelor legate de crime grave, cum ar fi răpirea, uciderea și terorismul, potrivit cotidianului britanic The Daily Mail.

Columbia ocupă locul 136 și ultimul loc al acestei clasificări. Cu alte cuvinte, turiștii trebuie să o evite din cauza activității mai multor grupuri armate implicate în traficul de droguri, furturi și răpiri. În plus, atacurile teroriste se produc aproape în mod regulat în multe dintre orașele mari ale țării.

Columbia este precedată de Yemen, a cărei majoritate a populației suferă de lipsa alimentelor, a apei și a medicamentelor, din cauza conflictului armat aflat în desfășurare. Printre cele cinci țări cele mai periculoase pentru turiști sunt El Salvador, Pakistan și Nigeria. Ucraina ocupă locul 127, Rusia — 109.

Cele mai sigure țări sunt Finlanda, Emiratele Arabe Unite și Islanda.

România este clasată a 39-a, iar Moldova ocupă poziția 69.

Clasamentul celor mai sigure țări, turistic
© Photo : /www.weforum.org
Clasamentul celor mai sigure țări, turistic
469
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

61
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

61
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

86
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

86
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...