Militanți ISIS

ISIS pregătește un val de atacuri asupra Marii Britanii și a altor țări europene

130
(reînnoit 07:01 11.09.2017)
Liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi pregătește un nou val de atacuri teroriste asupra Marii Britanii și a altor țări europene pentru a se răzbuna pentru înfrângerile suferite în Irak și Siria, relatează Daily Telegraph.

BUCUREŞTI, 8 sept — Sputnik. Înaltul Reprezentant al Forțelor Curde, Lahur Talabani, a declarat pentru publicaţia britanică Daily Telegraph că al-Baghdadi este viu și că probabil se ascunde în deșert, la granița dintre Siria și Irak, relatează Sputnik Italia.

Talabani a spus că liderul ISIS planifică un nou val de atacuri asupra Occidentului, pentru a-i îmbărbăta pe militanți și a demonstra că gruparea teroristă este încă capabilă să lupte împotriva Occidentului.

„Vom asista la tot mai multe atacuri în Occident, menite să ridice moralul militanților care au suferit pierderi serioase", a spus Talabani în timpul unei vizite la Londra, unde se va întâlni cu miniștri și oficiali, inclusiv cu ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon.

„ISIS a pierdut multe teritorii în Irak și Siria, dar acest lucru nu reprezintă sfârşitul grupării", a adăugat el.

Talabani, care a participat la campania militară de eliberare a oraşului Mosul de sub ocupația teroriștilor, a mai declarat că o nouă generație de grupări teroriste ar putea apărea în Irak dacă nu vor fi implementate reforme politice radicale.

Numele real al lui Al-Baghdadi este Ibrahim Awad Ibrahim al-Badri. Prima dată când a apărut în public a fost în iulie 2014, când moscheea orașului irakian Mosul a anunțat înfiinţarea „Califatului islamic" în Orientul Mijlociu. De atunci, mass-media a publicat în repetate rânduri informații despre moartea acestuia, dar niciuna dintre acestea nu a fost confirmată.

130
Tagurile:
Atentat terorist, ISIS, Marea Britanie

Загрузка...