A carnival float depicts British Prime Minister Theresa May with a gun and the writing 'Brexit' on it prior to the traditional carnival parade in Duesseldorf, Germany, on Monday, Feb. 27, 2017.

David Davis: Națiunile UE vor suferi mai mult dacă acordul Brexit va eșua

250
(reînnoit 12:04 10.09.2017)
Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a afirmat că nerespectarea unei înțelegeri cu Uniunea Europeană ar fi mai gravă pentru statele membre care nici măcar nu înțeleg importanța tranzacțiilor cu Marea Britanie.

BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. Eșecul de a ajunge la o înțelegere este de așteptat să afecteze din punct de vedere economic ambele părți ale mesei de negocieri, însă Franței, Belgiei, Olandei și Danemarcei le va fi mai rău decât Marii Britanii, conform lui Davis, deoarece Marea Britanie va face afaceri conform regulilor Organizației Mondiale a Comerțului, relatează Express.

Statele membre nu înțeleg importanța comerțului cu Marea Britanie. David Davis consideră că toți știu că impactul unui acord nu ar fi destul de dramatic. După ce a insistat că nu dorește un scenariu fără acord, Davis a sugerat parlamentarilor că un astfel de rezultat nu ar fi "o catastrofă".

"Uneori trebuie să-și amintească că sunt negociatori, nu arbitri. Interesele din celelalte țări sunt la fel de mult implicate în proces ca și noi", a spus Davis.

Opinia obișnuită este că Marea Britanie va fi afectată cel mai mult de reglementările OMC, întrucât aproximativ 40% din exporturile britanice ajung în UE.

Cu toate acestea, ministrul Brexit a declarat că discuțiile sale de la Bruxelles au arătat că alți membri sunt dornici să se asigure că este convenită o înțelegere — în special "litoralul Mării Nordului" din Olanda, Belgia, Franța și Danemarca.

Ministrul David Davis a spus că "există diferențe semnificative" între Marea Britanie și UE cu privire la obligațiile financiare ale Marii Britanii.

Și discuțiile asupra așa-numitului proiect de lege Brexit vor continua "pentru întreaga durată a negocierilor".

Guvernul este încă implicat în discuții cu privire la cât de mare va fi proiectul de lege pentru ieșirea din bloc, ceea ce va duce la întârzieri în găsirea unui acord privind comerțul. În prezent, Theresa May are în vedere reluarea negocierilor, trecerea de la o rundă de discuții pe lună la un format săptămânal.

Dar comentariul lui Davis a venit ca principalul eurosceptic care cere primului-ministru să-și sprijine poziția timpurie a negocierilor atunci când a avertizat că "nici o înțelegere nu este mai bună decât o afacere rea".

John Redwood a declarat pentru Financial Times că natura lentă a negocierilor nu a fost o surpriză și UE a lăsat de multe ori decizii vitale până în "ultimul moment".

Mai mult, el a subliniat ca Marea Britanie poate schimba foarte bine regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

250
Tagurile:
Reguli, Amenințare, Organizația Mondială a Comerțului, UE, UK
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit: Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor din Marea Britanie
Brexit: Document divulgat - Guvernul May vrea noi bariere pentru migranți
Brexit este doar începutul! Avertismentul venit din Polonia
"Familii prin Skype": Cum vrea UK să schimbe viața cetățenilor UE post Brexit
DOCUMENT: Regatul Unit vrea să interzică circulația imigranților UE după Brexit
Beirut

Spitalele din Beirut sunt supraaglomerate cu răniți: Situația e catastrofală - ministru

12
Ministru din Liban spune că situația este catastrofală, iar spitalele din Beirut sunt supraaglomerate cu răniți, în urma exploziei din capitala Libanului

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik. Potrivit ministrului Sănătății din Liban, situația din capitală este agravată de criza coronavirusului. O explozie uriașă a omorât ieri cel puțin 78 de persoane și a rănit câteva mii de oameni în capitala Libanului, provocând haosul în oraș, arată Sputnik

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
video, spitale, explozie, Beirut

Загрузка...
Explozie la Beirut

VIDEO, live: Urmările exploziei de la Beirut - ar mai putea fi oameni sub dărâmături

74
O explozie uriașă a devastat marți capitala libaneză, rănind mii de oameni și distrugând părți ale orașului.

Cauza exploziei este cercetată, însă, conform rapoartelor preliminare, 2.750 de tone de azotat de amoniu, un material chimic extrem de exploziv, au fost depozitate într-un depozit portuar fără măsuri de siguranță.

Urmăriți imagini video de la portul Beirut, după ce o explozie fatală a curmat viața a circa 100 de persoane și a rănit mii în oraș. Cauza principală a exploziei rămâne necunoscută, însă, autoritățile au declarat că vor anunța rezultatele unei investigații în zilele următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
video, explozie, Beirut

Загрузка...