Theresa May

Brexit: Document divulgat - Guvernul May vrea noi bariere pentru migranți

701
(reînnoit 09:34 08.09.2017)
Un celebru cotidian britanic a intrat în posesia unui document al Home Office în care se propun noi controale și opreliști pentru lucrătorii care vin din țările UE

BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. Un document al Home Office ajuns în posesia "The Guardian" dezvăluie intenția guvernului May de a stăvili libera circulaţii a lucrătorilor. Aceasta se va petrece după Brexit și va limita în primul rând imigraţia cetășenilor UE slab calificaţi. Documentul ar fi fost realizat de autorități în cursul lunii trecute.

"Imigraţia nu ar trebui să fie numai în beneficiul migranţilor, ci să fie profitabilă financiar și actualilor locuitori", este unul dintre principiile expuse în documentul de 81 de pagini.

Potrivit "the Guardian", Home Office propune măsuri și controale menite să reducă șederea migranţilor UE slab calificaţi care ar urma să primească un permis de rezidență pe o durată maximă de doi ani.

Tot din document reiese că vor fi preferaţi muncitorii rezidenţi, dar cei cu înaltă calificare, care vor primi drept de ședere de la trei până la cinci ani.

O altă propunere controversată este limitarea dreptului cetăţenilor UE la reîntregirea familiei și trecerea la paşaport în locul cărţii de identitate.

Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare după o perioadă de tranziţie de minim doi ani. Documentul integral se poate citi aici.

După apariția documentului "Leaks" în presă, autoritățile britanice au refuzat să comenteze, menționând că se vor prezenta în curând, în toamnă, propuneri referitoare reluarea controlului la frontierele britanice al migranților.

Această temă a fost susținută și de Theresa May în parlament aseară, după ce scurgerile de informații apărute în The Guardian.

 

701
Tagurile:
Brexit, document, UE, Theresa May
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (680)
Tematic
Brexit este doar începutul! Avertismentul venit din Polonia
"Familii prin Skype": Cum vrea UK să schimbe viața cetățenilor UE post Brexit
Oficial UE: Brexit a fost o decizie "proastă" și ar putea fi inversată
Rundă de negocieri BREXIT: Frână de urgență la beneficiile pentru muncitorii UE
UE cere Marii Britanii să grăbească procesul Brexit cerând o taxă de ieșire
Brexit va crea aproximativ 80.000 de locuri de muncă - dezvăluie un raport
Brexit: Obţinerea cetăţeniei britanice. Creştere uriaşă a cererilor
Premierul irlandez, despre controlul la frontieră cu Marea Britanie după Brexit
Vladimir Zelenski

Zelenski amenință creeze “cea mai puternică armată din Europa”

3
Zelenski amenință să creeze cea mai puternică armată din Europa, în cazul în care Occidentul va renunță să mai ofere sprijinul Kievului în conflictul civil din Estul țării.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. În cazul în care statele occidentale vor renunța să mai susțină Ucraina în conflictul cu autoproclamatele republici din Donbas, Kievul va fi nevoit să-și creeze cea mai „puternică armată din Europa”, pentru a rezolva această problemă pe cont propriu.

© Sputnik / Алексей Никольский

Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit presei străine, conținutul căreia a fost dat publicității de serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Potrivit lui, este vorba de obținerea unei supremații tehnice și militare cu ajutorul potențialului uman, însă acest lucru nu este pe deplin bun.

“În loc să devină cercetători, să dezvolte tehnologic țara, oamenii vor fi nevoiți să se gândească cum să-și apere familia, casa”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai adăugat că în prezent poporul ucrainean moare în Donbas pentru aceleași principii, pe care le apără NATO și Uniunea Europeană. Totodată, el a avertizat statele europene cu privire la riscul unor noi conflicte la frontierele lor, în cazul în care nu vor interveni.

3
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Ucraina
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Axios: Biden a refuzat să se întâlnească cu Zelenski înainte de summitul cu Putin
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume

62
Vladimir Putin a făcut o glumă cu Joe Biden atunci când presa a fost scoasă din sala unde se aflau cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a făcut  o glumă cu președintele american Joe Biden înaintea summitului de la Geneva.

În momentul în care angajații serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliștilor și cameramanilor să părăsească sîncăperea, liderul rus u-a spus ceva zâmbind omologului său american, amândoi au izbucnit în râs.

Întâlnirea celor doi președinți are loc în biblioteca Vilei La Grange din Geneva. Pe masa dintre Putin și Biden se află un buchet mic de flori albe.

Negocierile vor consta din trei părți: una în format restrâns și două extinse. O sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat cu o zi înainte pentru RIA Novosti că întâlnirea va dura patru ore și 45 de minute.

62
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...