Jacob Rees-Mogg

Posibilul succesor al Theresa May se opune avorturilor și „mariajelor” gay

54
(reînnoit 15:26 06.09.2017)
Politicianul britanic cu cele mai mari șanse de a ajunge în fruntea Partidului Conservator și a guvernului se opune radial căsătoriilor gay și avorturilor

BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Conservatorul Jacob Rees-Mogg, care are cele mai mari șansă să devină următorul lider al Partidului Conservator, a declarat că se opune avorturilor în orice circumstanțe, inclusiv violul.

În cadrul unui interviu oferit pentru ITV, deputatul de rând (backbencher) a confirmat poziția sa vehementă împotriva "căsătoriilor" între persoanele de același sex și avorturilor.

"Sunt un catolic și iau în serios învățătura Bisericii Catolice", a declarat el, adăugând că "mariajul este o taină și viziunea asupra mariajului aparține Bisericii, nu Parlamentului".

Deputatul din partea Somerset de Nord-Est a mai declarat că se opune vehement avortului, indiferent de circumstanțe.

"Mă opun avortului. Viața începe din momentul conceperii", a declarat el.

"Dacă mariajul între persoane de același sex este legat de ceea ce persoanele fac cu ei înșiși, avortul este legat de ceea ce se face cu un copil nenăscut", afirmă el.

Într-un sondaj realizat recent printre membrii Partidului Conservator, Rees-Mogg depășește în popularitate actualul prim-ministru Theresa May, având suportul a 22 la sută, având șansa să ajungă următorul prim-ministru. Pe locul trei se află secretarul pentru Brexit David Davis, cu 15 la sută din simpatii.

Cu toate acestea, Rees-Mogg afirmă că nu își dorește șefia partidului și susține actual prim-ministru May.

„Sunt un deputat de rând (backbench), iar în istoria guvernului niciodată un deputat de rând nu a ajuns prim-ministru", a remarcat el.

Acesta s-a arătat convins cu 99 la sută că nu va ajunge niciodată să conducă țara.

54
Tagurile:
prim-ministru, LGBT, Homosexuali, Gay, Avort, Jacob Rees-Mogg, Marea Britanie

Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

38
Moldovenii care se află acum în Israel trăiesc adevărate clipe de coșmar și de frică. Mărturiile conaționalilor noștri sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit pentru Sputnik Moldova Ion Leva – moldoveanul stabilit de mai mulți ani cu familia în Tel Aviv.
Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Leva a relatat că ultimele 48 de ore s-au dovedit a fi unele dintre cele mai dramatice din ultimii ani de când este stabilit în Israel. Moldoveanul spune că este îngrozit de sunetele sirenelor și ale rachetelor, care continuă să fie lansate în zonă.

"Este complicată situația. Am avut parte de două nopți albe - sirene, rachete. Timp de 48 de ore, peste 1200 de rachete din fâșia Gaza au ajuns în centrul țării. Azi noaptea au ajuns aproape în nordul țării. Este tragic", a povestit Ion Leva.

Salvarea oamenilor sunt buncărele, unde aceștia se adăpostesc pentru a se proteja de rachete și zgomotele puternice. Moldoveanul povestește că îndată ce aude sirena, are un minut la dispoziție pentru a se coborâ de la etajul patru în buncărul de la parter.

"În momentul când te afli în buncăr, iar acolo mai sunt 10-20 de copii care plâng speriați, credeți-mă că este foarte strașnic. Acesta este al patrulea război de când mă aflu aici, dar este cel mai greu pentru mine. Dacă până acum 120 rachete zburau în 3-4 zile, acum de 10 ori mai multe", a mărturisit el.

Ion Leva a mai relatat că oamenii nu prea ies pe afară, decât în cazuri de urgență sau necesitate stringentă, mai cu seamă că orice ieșire din casă ar putea fi un pericol pentru viață.

"Cel mai îngrozitor lucru este că acest conflict generează și un război civil. Arabii dau foc la bisericile evreiești, la mașini. Suntem îngrijorați că acest val se va extinde pe tot teritoriul țării. Un război civil știi când se începe, dar nu știi când se termină", a mai adăugat interlocutorul.

Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

38
Tagurile:
Israel

Загрузка...

Armata israeliană manevră SUPRIZĂ în Gaza: ”Război psihologic sau greșeală?”

387
Au comis conducătorii militari israelieni o greșeală? După o noapte teribilă în Israel, armata israeliană invocă o… problemă de comunicare internă!

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. O noapte teribilă, cu evenimente surpriză: din Liban au fost trase 3 rachete către Israel – dar fără a dori să atingă teritoriul evreu. Rachetele ai căzut în mare, deci se pare că a fost un semnal.

Greu de înțeles ce a vrut însă armata israeliană să facă – pentru că, în ciuda opiniilor analiștilor, a avut loc o concentrare masivă de trupe și o pătrundere în Fâșia Gaza. Apoi… s-a retras!

Agerpres transmite derularea bizară a evenimentelor:

- ”Aviaţia israeliană şi trupele terestre efectuează un atac în Gaza”, a transmis iniţial armata israeliană.

- ”Soldaţii au pătruns în Fâşia Gaza controlată de islamiştii din Hamas”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus, care nu a specificat numărul militarilor sau durata şi scopul operaţiunii.

- Două ore mai târziu, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a revenit cu ”clarificare”: ”În prezent nu există trupe în Fâşia Gaza”.

Întrebarea pusă de presa internațională este dacă a fost vorba de ”război psihologic sau de o simplă greşeală?”

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a mers până acolo încât a spus că a fost vorba de o ”problemă de comunicare internă”, confirmând să Israel bombardează Gaza, ”dar din afara teritoriului”.

Cert este că din Fâșia Gaza au fost lansate din nou rachete spre sudul Israelului, aviaţia israeliană şi-a continuat bombardamentele asupra unor presupuse locații ale Hamas.

Armata israeliană a deplasat tancuri şi autovehicule blindate de-a lungul graniței teritoriului palestinian, iar Ministerul Apărării a dat undă verde armatei pentru a mobiliza rezervişti, transmite sursa citată.

De amintit că ultima operaţiune militară israeliană în Fâşia Gazaa avut loc în 2014. Atunci confruntarea dintre Israel şi Hamas a durat 50 de zile, înregistrându-se peste 2200 de morţi palestinieni, majoritatea civili, şi 74 de israelieni, majoritatea militari.

 

 

387
Tagurile:
armată, Atacuri, Israel, Fâșia Gaza

Загрузка...