World's cities. London

DOCUMENT: Regatul Unit vrea interzică circulația imigranților UE după Brexit

183
(reînnoit 11:42 07.09.2017)
Un document de lucru al Guvernului britanic relevă că Regatul Unit intenționează să pună capăt liberei circulații a muncitorilor din țările Uniunii Europene după Brexit.

BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Un document al Guvernului britanic arată că, după Brexit, migrația în Regatul Unit ar trebui sa fie profitabilă din punct de vedere financiar pentru locuitorii țării, scrie The Guardian.

"Pentru a fi considerată un avantaj pentru întreaga țară, imigrația nu ar trebui sa fie numai în beneficiul migranților, ci să fie profitabilă din punct de vedere financiar locuitorilor țării", se arată în documentul de 82 de pagini redactat în luna august de Ministerul de Interne de la Londra.

În document sunt propuse o serie de măsuri menite să reducă sosirea în Marea Britanie a migranților slab calificați.

După Brexit, migranții slab calificați ar urma să primească permise de sejur în Marea Britanie cu o durată de maximum doi ani, iar cei înalt calificați de trei până la cinci ani.

Documentul prevede că pe piața muncii ar trebui să fie preferați "muncitorii rezidenți" și să li se restrângă altor cetățeni europeni posibilitatea de a căuta locuri de muncă în Marea Britanie.

THE BORDER, IMMIGRATION AND CITIZENSHIP SYSTEM AFTER THE UK LEAVES THE EUROPEAN UNION by The Guardian on Scribd

183
Tagurile:
Muncitori UE, libera circulație, Brexit, Imigranți, UE, UK, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Oficial UE: Brexit a fost o decizie "proastă" și ar putea fi inversată
Rundă de negocieri BREXIT: Frână de urgență la beneficiile pentru muncitorii UE
UE cere Marii Britanii să grăbească procesul Brexit cerând o taxă de ieșire
Brexit va crea aproximativ 80.000 de locuri de muncă - dezvăluie un raport
Brexit: Obţinerea cetăţeniei britanice. Creştere uriaşă a cererilor
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

89
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

89
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...