The Republic of Korea destroyers Sejong the Great and Yang Manchun, the Arleigh Burke-class guided-missile destroyers USS Wayne E. Meyer, USS Michael Murphy and USS Stethem, the Ticonderoga-class guided-missile cruiser USS Lake Champlain and the Nimitz-class aircraft carrier USS Carl Vinson transit the western Pacific Ocean on May 3, 2017. Picture taken on May 3, 2017

Coreea de Sud și SUA - desfășurarea unui portavion, bombardiere strategice

273
(reînnoit 17:09 04.09.2017)
Duminică, presa de stat din Coreea de Nord a raportat că Phenianul a testat cu succes o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

BUCUREȘTI, 4 sept — Sputnik. Coreea de Sud și SUA discută despre desfășurarea unui portavion și a unor bombardiere strategice, potrivit agenției de știri Yonhap din Coreea de Sud, citând ministerul de Apărare al țării.

Agenția a adăugat că Seulul a detectat "indicații" că Phenianul pregătește lansarea unei rachete balistice.

Duminică, presa de stat din Coreea de Nord a raportat că Phenianul a testat cu succes o bombă cu hidrogen care poate fi montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM).

Testul a urmat după ce Phenianul că a dezvoltat un focos nou, mai avansat, suficient de mic pentru a fi instalat pe un ICBM.

Testul cu bombă a fost un "succes perfect" și un pas "semnificativ" spre finalizarea programului de arme nucleare al Coreei de Nord, a anunțat televiziunea de stat.

273
Tagurile:
rachete balistice, conflict militar, Arme nucleare, SUA, Coreea de Sud, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
SUA renunță la acordul de liber schimb cu Coreea de Sud
Explozia armei nucleare în Coreea de Nord a provocat un cutremur
Coreea de Nord declară începutul ofensivei în Pacific
SUA la un pas de război: Trump nu vrea negocieri cu Coreea de Nord
Coreea de Nord a speriat ONU - nicio sancțiune, SUA vrea soluție pașnică!

Загрузка...