Donald Trump

SUA renunță la acordul de liber schimb cu Coreea de Sud

413
(reînnoit 19:30 01.02.2018)
SUA intenționează să denunțe acordul de liber schimb cu Coreea de Sud

BUCUREȘTI, 3 sept — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, i-a încredințat consilierilor săi demararea procesului de denunțare a acordului de liber schimb cu Coreea de Sud. Oficial, procesul de denunțare ar putea începe săptămâna viitoare, anunță publicația The Washington Post, cu referire la propriile surse.

Potrivit publicației, acesta va confirma intenția liderului american de a combate concurența neloială din partea unor state. În cazul în care Trump nu se va răzgândi, Acordul nu va mai fi funcțional începând cu martie 2018.

În același timp potrivit publicației americane, consilierii au îndemnat președintele să renunțe la acest plan, care ar putea înrăutăți relațiile Washingtonului cu cei mai importanți aliați. Printre oponenții denunțării acordului sunt generalul Herbet McMaster, șeful Pentagonului James Mattis și șeful Consiliului Național Economic pe lânga Casa Albă, Gary Cohn.

Acordul cu privire la comerțul liber între cele două state, cunoscută drept KORUS, a fost încheiat în anul 2007. Documentul a intrat în vigoare în 2012. În urma schimburilor comerciale cu Coreea de Sud, deficitul bugetar al SUA a crescut de două ori.

Peste câteva zile de la inaugurare, Trump a semnat ordinul de ieșire a SUA din acordul transpacific (TTP), care prevederea un regim de comerț liber cu 12 state din regiunea pacifică.

413
Tagurile:
KORUS, Acordul de liber schimb, Trump, Coreea de Sud, SUA

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

32
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

27
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...