London, UK

Rundă de negocieri BREXIT: Frână de urgență la beneficiile pentru muncitorii UE

2280
(reînnoit 11:27 07.09.2017)
UE a „căzut pe spate" din cauza Marii Britanii, a declarat negociatorul Brexit, Guy Verhofstadt, contracarând afirmațiile lui David Davis potrivit căruia abordarea Bruxelles-ului este inflexibilă.

BUCURESTI, 1 sep - Sputnik. În timpul celei de-a treia runde de negocieri privind Brexit din această săptămână, ministrul britanic pentru Brexit a solicitat o abordare mai puțin rigidă a negocierilor, potrivit RT.

Verhofstadt precizează că "faptele nu susțin această mantra". 

Vineri, Verhofstadt, negociatorul-șef al Brexit din partea Parlamentului European, a declarat că, de când Marea Britanie a aderat la UE, s-a bucurat de o "formă specială de apartenență unică". 

"Renuntarea la euro, dar cu bancheri în zona euro. O excepție de la Schengen, dar accesul la bazele de date de securitate legate de acesta. O opțiune excepțională la Justiție și Afaceri Interne, cu posibilitatea de a reveni la cele mai eficiente măsuri de combatere a criminalității. Lista continuă", a declarat Verhofstadt. 

Oficialul UE a precizat că a fost în cameră în momentul renegocierii și a oferit o serie de excepții substanțiale suplimentare — un nou statut special al aderării la UE, o excepție de la principiul de bază al "uniunii tot mai strânse" și o frână de urgență privind beneficiile pentru muncitorii UE. 

Acesta a mai spus ca s-a oferit să lucreze cu Marea Britanie pentru dezvoltarea unei noi forme de aderare la UE, dar Marea Britanie a respins ideea. 

"Dacă acest lucru nu arată flexibilitate, nu știu ce este", a ripostat Guy Verhofstadt. 

Verhofstadt afirmă acum că miniștrii britanici par să dorească să elaboreze o nouă uniune vamală și să încerce să recreeze toate structurile UE pentru a "beneficia de cele mai bune legi ale UE". 

Cea de-a III-a rundă de negocieri cu Brexit, axată pe soluționarea termenilor de ieșire din UE, s-a încheiat joi cu un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia trebuiau depuse mai multe chestiuni înainte ca acestea să avanseze pentru a discuta problemele viitoare.

2280
Tagurile:
brexit, negocieri, Parlamentul European, Guy Verhofstadt, Uniunea Europeană, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

7
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

34
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

34
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...