Brexit

UE cere Marii Britanii grăbească procesul Brexit cerând o taxă de ieșire

45
Negocierile pentru Brexit au fost blocate pentru că UE consideră că toate propunerile Marii Britanii sunt inacceptabile, concentrându-se pe condiții imediate mai degrabă decât pe posibilele oportunități comerciale post-Brexit.

BUCURESTI, 30 aug — Sputnik. Pe fondul negocierilor în curs de desfășurare între UE și Marea Britanie, reprezentanții britanici își concentrează viziunea asupra viitoarelor legături economice dintre comunitatea europeana și Albion, scrie Sputnik International.

Cu toate acestea, UE este cea mai preocupată de obținerea unei plăți privind ieșire Regatul Unit din comunitatea europeană, dar și de soluționarea altor chestiuni legate de separare.

Guvernul britanic, precum și mai mult de jumătate din britanici, nu cred că țara datorează bani UE, deoarece una dintre motivațiile cheie din spatele Brexitului a fost eliminarea plăților anuale de la Londra către Bruxelles.

Michel Barnier, negociatorul șef al UE, declară că cele mai urgente chestiuni legate de divorț trebuie finalizate cât mai curând posibil, deoarece se așteaptă ca Brexit să intre în vigoare în martie 2019.

"Avem nevoie de documente care să fie clare pentru a avea negocieri constructive. Și cu cât mai curând eliminăm ambiguitatea, cu atât mai devreme vom fi în măsură să discutăm despre relația viitoare și despre o perioadă de tranziție ", a spus Barnier.

El a subliniat că UE trebuie să știe cât de mult este dispusă Marea Britanie să plătească o taxă de ieșire. David Davis, șeful echipei de negociere din Marea Britanie, admite fără echivoc că Marea Britanie are anumite "obligații", cerând "imaginație și flexibilitate" pentru a mișca procesul.

Astfel, o viitoare afacere comercială și relațiile economice reciproce si avantajoase ar fi suficiente pentru a compensa plata taxei Brexit pe care UE o cere.

Echipa din Regatul Unit spune că programul de negocieri nu este flexibil, în timp ce presiunea excesivă din partea UE împiedică o discuție constructivă. Între timp, în pofida poziției dificile a UE privind procesul Brexit, Franța a semnalat că este dispusă să înceapă negocierile comerciale cu Marea Britanie în octombrie.

Franța ar fi propus ca Marea Britanie sa plătească 30 de miliarde de euro în bugetul UE timp de trei ani, continuând să respecte legile UE. O astfel de propunere ar fi cu greu acceptata de Londra, mai ales ca Brexitul are de-a face cu recâștigarea suveranității naționale depline.

David Davis insistă că țara dorește o afacere comercială reciproc avantajoasă, dar există puncte pe agenda UE că Londra nu va accepta niciodată — în ciuda apelurilor Partidului Laburist să rămână cel puțin pe piața unică. 

45
Tagurile:
taxa, Negocieri, brexit, Londra, Bruxelles, Uniunea Europeană, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

33
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

33
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...
Iranian President Hassan Rouhani

Președintele Iranului: ”Măreția Americii s-a năruit”

95
Președintele Iranului Hassan Rouhani a remarcat astăzi victoria Iranului împotriva SUA prin respingerea de către ONU a sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului.

BRUXELLES, 23 sept - Sputnik. Hassan Rouhani a afirmat astăzi că Iranul a câștigat împotriva SUA prin respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei tentative de reimpunere a sancţiunilor internaţionale împotriva Teheranului. Acestea erau dorite de preşedintele american Donald Trump, dar ONU a respins inițiativa SUA.

”Naţiunea iraniană a obţinut un mare succes politic, juridic şi diplomatic la Naţiunile Unite. Această victorie îşi are temeiul doar în adeziunea şi rezistenţa poporului nostru”, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-o şedinţă de guvern.

Într-un discurs ținut la televizunea iraniană, Rouhani a arătat că „măreţia Americii s-a năruit, la fel ca hegemonia mondială pe care credea că o are”.

În mai 2018, Donald Trump a retras în mod unilateral SUA din acordul internaţional nuclear încheiat la Viena între Iran şi şase mari actori internaţionali.

Prin retragerea din acest pact, Washingtonul a reimpus sancţiuni economice aspre împotriva Teheranului, ba mai mult, a încercat să impună Teheranului prin Consiliul de Securitate toate sancţiunile ONU ridicate prin acordul de la Viena.

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri în faţa Adunării Generale al ONU că Franţa, Germania şi Regatul Unit, care sunt părţi în acordul cu Iranul, nu au nicio intenţie de a face vreo concesie Washingtonului în problema restabilirii sancţiunilor ONU împotriva Iranului.

95
Tagurile:
America, Iran
Tematic
Rouhani:  SUA trebuie să ridice sancțiunile dacă vor să ajute Iranul împotriva pandemiei
Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
Preşedintele Hassan Rouhani: Iranul nu va încerca să se doteze cu arme nucleare
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Putin, Erdogan și Rouhani - conferință video în formatul Astana - detalii

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...