Champs-Elysées

Directiva UE privind „muncitorii detașați” scoate Parisul în stradă, anti Macron

1474
Jean-Luc Mélenchon a chemat poporul francez să „rupă" Parisul la sfârșitul lunii septembrie pentru a se opune „loviturii de stat sociale" și „loviturii de stat nedemocratice" a reformei noului Cod al Muncii propus de Emmanuel Macron.

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik. Jean-Luc Mélenchon, liderul Franței Rebele (LFI), a cerut duminică o mobilizare generală, pe 23 septembrie, pentru a protesta împotriva reformei Codului Muncii susținută de președintele Macron, scrie Sputnik France.

„Pe 23 septembrie este necesar ca oamenii din Paris sa iasă împotriva loviturii de stat sociale zdrobitoare, împotriva loviturii de stat anti-democratice care este organizată împotriva lui. Gata cu vorba, destul cu discuțiile, mai multă acțiune: este sarcina dumneavoastră sa-i indisciplinați pe ceilalți. Nu vorbi, lupta!", a adăugat el în fata a mai mult de 2.000 de oameni.

Într-un discurs de o oră, pronunțat în districtul popular Basket, liderul BIA l-a atacat pe Emmanuel Macron, „președintele bogaților", dorind să impună „liberalismul, astfel încât mizeria" este licență pentru România.

Rezultatele sondajului Harris Interactive realizat la mijlocul lunii august arata ca 52% dintre respondenți sunt împotriva acestei reforme, 46% o sprijină și 2% sunt indeciși. Legea privind reforma muncii a fost una dintre principalele promisiuni ale lui Emmanuel Macron în timpul campaniei sale prezidențiale. Cu toate acestea, proiectul final va fi prezentat pe 31 august.

1474
Tematic
Macron și Iohannis: „Muncitorii detașați” nu vor mai avea aceleași drepturi

Загрузка...