London, UK

Brexit va crea aproximativ 80.000 de locuri de muncă - dezvăluie un raport

1249
(reînnoit 17:05 04.09.2017)
Brexit va face posibil, în cele din urmă, „boom"-ul locurilor de muncă promis, potrivit unui nou raport.

BUCUREŞTI, 29 aug — Sputnik. Potrivit unui nou raport, aproximativ 80.000 de locuri de muncă vor fi create în Frankfurt în urma relocalizării preconizate a serviciilor financiare și bancare de la Londra după ce Marea Britanie va părăsi UE, potrivit Skynews.

Raportul transmis de grupul de lobby „Frankfurt Main Finance" evaluează impactul Brexit asupra creșterii locurilor de muncă din afara domeniului financiar, analizând efectele asupra unor domenii precum sectorul imobiliar, comerțul auto, asistența medicală și serviciile tehnice.

În raport se constată că, în următorii patru ani, afluxul așteptat al unui număr de 10.000 de angajați în domeniul serviciilor financiare în Frankfurt va conduce la crearea a 87.667 de noi locuri de muncă în regiune și la o creştere de 191 milioane de euro a veniturilor fiscale locale pe an.

Chiar și cea mai conservatoare estimare a raportului apreciază că Brexit poate conduce la crearea a cel puțin 36.000 de noi locuri de muncă în afara domeniului serviciilor financiare și la o creştere a veniturilor fiscale anuale de 136 de milioane lire sterline.

Hubertus Vath, directorul general al Frankfurt Main Finance, a declarat că este „o adevărată poveste de succes pentru toate părțile implicate".

Dar ştirea îi va pune în încurcătură pe susţinătorii Brexit din Marea Britanie, care au prezis un „boom" de locuri de muncă — 300.000 de noi slujbe — dacă țara votează pentru ieşirea din UE.

În perioada premergătoare referendumului de anul trecut, Boris Johnson, membru al Partidului Conservator, a citat un studiu realizat în cadrul campaniei pentru votul în favoarea Brexit, studiu care afirma că Marea Britanie pierduse 284.000 de locuri de muncă din cauza incapacităţii UE de a încheia acorduri comerciale cu țări precum Japonia, India și SUA.

Dar în urma votului pentru Brexit, și pe fondul incertitudinilor cu privire la condiţiile viitoarei relații cu blocul, unele bănci şi-au anunțat planul de relocare.

Instituțiile financiare doresc să-şi mențină drepturile de desfăşurare a activităţii în Uniunea Europeană, ceea ce, în prezent, îi permite unei bănci cu sediul la Londra să vândă servicii în întreaga UE. Ieşirea Marii Britanii de pe piața unică a UE va însemna aproape sigur că băncile cu sediul în Marea Britanie vor pierde aceste drepturi.

Frankfurt — deja un centru financiar principal, care găzduiește Banca Centrală Europeană — ajunge să fie destinația principală, în urma „exodului" de servicii financiare și bancare din Londra.

Citigroup și-a anunțat bancherii de planurile de a-și consolida serviciile în Frankfurt, creând 150 de noi locuri de muncă, în timp ce Morgan Stanley şi-ar putea reloca până la 200 de persoane.

Şi Deutsche Bank, cel mai mare creditor al țării, a sugerat că plănuieşte să-şi mute o parte dintre activităţile sale de la Londra la sediul din Frankfurt.

1249
Tagurile:
Brexit, locuri de muncă, Raport
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
UK to Lay Out Plan for Close Post-Brexit Data Cooperation With EU
Dezvăluiri.Raport: Terorismul, crima și imigrația ilegală vor crește după Brexit
BREXIT: Rezolvarea litigiilor transfrontaliere pentru cetăţenii europeni din UK
Brexit: decizia Marii Britanii privind călătoriile fără viză în regat
Noile reguli de călătorie post-BREXIT: Zona Schengen pentru UK și România
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

24
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

24
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...
Producerea vaccinului împotriva COVID-19

OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

44
(reînnoit 19:23 21.09.2020)
Ministrul rus al Sănătății a discutat cu șeful Biroului european al OMS aspecte privind cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Problemele privind cooperarea în lupta împotriva COVID-19 au fost discutate luni într-o ședință de către ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko și Hans Kluge, directorul Biroului Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează RIA Novosti.

Ministrul rus al Sănătății și-a exprimat recunoștința subdiviziunii europene a OMS pentru cooperarea activă în problemele legate de  infecția cu coronavirus.

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

”OMS apreciază foarte mult eforturile depuse de Federația Rusă pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, și anume ”Sputnik V”. Aș dori să mulțumesc din nou Federației Ruse pentru eforturile sale excelente de a crea un vaccin sigur și eficient”, a declarat Hans Kluge la final întâlnire cu Murașko.

Primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19 „Sputnik V” a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia. Medicamentul a fost dezvoltat de Centrul Gamalei. Kirill Dmitriev, șeful Fondului de investiții directe din Rusia, a anunțat că au fost promite cereri pentru achiziționarea a unui miliard de doze de vaccin, din peste 20 de țări. Potrivit acestuia, capacitățile disponibile în țară fac posibilă producerea a 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

44
Tagurile:
OMS, Rusia
Tematic
Șeful OMS: Să ne pregătim de următoarele pandemii
OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19
Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa

Загрузка...