Pașaport britanic

Brexit: Obţinerea cetăţeniei britanice. Creştere uriaşă a cererilor

272
Numărul cetățenilor europeni care solicită cetățenia britanică aproape s-a dublat după referendumul pentru Brexit, potrivit noilor statistici.

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik. Numărul de cereri pentru obţinerea cetăţeniei britanice a crescut cu 80%, iar această creştere considerabilă apare în contextul situaţiei incerte legate de statutul cetățenilor europeni după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în martie 2019, scrie Skynews.

În această săptămână, alte statistici au dezvăluit că mii de cetățeni ai UE părăsesc Marea Britanie — ceea ce a condus la reducerea imigrației nete.

Potrivit unui raport al Ministerului britanic de interne, au existat 28.502 cereri depuse de cetăţeni europeni pentru obţinerea cetățeniei britanice în anul încheiat în iunie 2017 — faţă de 15.871 câte au fost în cele 12 luni anterioare.

Numărul de cereri din partea cetățenilor proveniţi din țările din Europa de Est — din 10 ţări care au aderat la bloc în 2004 — a crescut cu 45%, ajungând la 9.841 în anul încheiat în iunie. Dintre acestea, 6.179 provin de la cetăţeni din Polonia.

De asemenea, cererile depuse de cetăţeni din ţări care sunt membre de mult timp ai UE a crescut brusc. Printre acestea, au fost 2950 de cereri depuse de italieni, 2.508 cereri din partea cetățenilor francezi şi 2338 de cereri din partea cetăţenilor germani.

Drepturile a peste trei milioane de cetățeni ai UE aflaţi în Regatul Unit — și ale celor 1,3 milioane de britanici care trăiesc în Uniunea Europeană — constituie una dintre chestiunile-cheie aflate pe masa negocierilor cu Bruxelles-ul.

Ambele părți au susţinut ideea unei rezolvări rapide, dar rolul Curții Europene de Justiție a apărut ca principala „piatră de poticnire". UE dorește ca Curtea Europeană să protejeze drepturile cetățenilor europeni după ce Marea Britanie va părăsi blocul, în timp ce Regatul Unit vrea ca „jurisdicția directă" a Curții în această ţară să înceteze după Brexit.

Alte cifre arată o creștere accentuată a numărului de documente emise cetățenilor europeni care atestă dreptul lor de a locui permanent în Regatul Unit, peste 130.000 astfel de documente fiind eliberate în ultimele 12 luni până în iunie 2017.

Străinii trebuie să fi locuit în Marea Britanie cel puțin cinci ani înainte de a putea obţine cetățenia britanică prin naturalizare.

O cerere costă 1.282 £, iar candidații care au obținut cetăţenia trebuie să depună un jurământ de loialitate și să se angajeze să respecte drepturile, libertățile și legile Regatului Unit, în timpul unei ceremonii speciale.

272
Tagurile:
cereri, Cetățenie britanică, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Parlamentarii pro-UE: Dezbaterea "otrăvită" despre Brexit a demonizat imigranții
UK to Lay Out Plan for Close Post-Brexit Data Cooperation With EU
BREXIT: Cetăţeni UE din Marea Britanie au primit scrisori de expulzare
Dezvăluiri.Raport: Terorismul, crima și imigrația ilegală vor crește după Brexit
BREXIT: Rezolvarea litigiilor transfrontaliere pentru cetăţenii europeni din UK
Muncitorii din UK sunt abuzaţi sub pretextul Brexit. Reţineri salariale

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

12
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

38
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

38
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...