The intercontinental ballistic missile Hwasong-14 is seen during its test in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang, July 5 2017

PANICĂ: Coreea de Nord a lansat rachete în spațiul aerian al Japoniei

301
(reînnoit 10:31 29.08.2017)
Phenianul a lansat o rachetă care, conform guvernelor japonez și sud-coreean, a trecut prin spațiul aerian din nordul Japoniei.

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik. Guvernul japonez și-a activat sistemul de avertizare J-Alert după ce Coreea de Nord a lansat marți dimineață o rachetă, transmite RT.

Racheta nord-coreeană a trecut peste teritoriul japonez în jurul orei 6:06 ora locală. Armata japoneză nu a încercat să doboare racheta, dar a avertizat populația să ia măsuri de precauție, relatează Reuters.

Guvernul japonez a anunțat că racheta a căzut în Oceanul Pacific la doar 14 minute după lansare, la aproximativ 1.180 km est de Capul Erimo din Hokkaido, informează revista Japan Times.

Instalațiile atomice din Japonia nu au suferit niciun fel de daune, a declarat Autoritatea Națională pentru Reglementare în Domeniul Nuclear. Nu au fost raportate daune navelor sau aeronavelor din regiune, pe măsură ce racheta s-a descompus în trei părți înainte să cadă în apă.

Secretarul general al guvernului japonez a descris cea mai recentă acțiune a Phenianului ca o "amenințare gravă".

"Această lansare a rachetelor balistice este o amenințare fără precedent, gravă pentru națiunea noastră ", a declarat Yoshihide Suga reporterilor, potrivit Reuters.

Suga a adăugat că Tokyo va colabora îndeaproape cu Washingtonul și Seulul, precum și cu alte țări din regiune pentru a oferi un răspuns pe măsură. Biroul prezidențial din Coreea de Sud a convocat deja o sesiune a Consiliului Național de Securitate (CNS) pentru a discuta problema.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Robert Manning, a confirmat că "racheta lansată de Coreea de Nord a traversat Japonia" și că armata americană își evaluează parametrii.

Între timp, șefii de stat ai Coreei de Sud au declarat că Phenianul a testat un "proiectil în direcția Mării Orientului (Marea Japoniei), la 5:57 am", potrivit Yonhap.

Racheta a străbătut peste 2.700 de kilometri, la o altitudine maximă de aproximativ 550 km, a declarat armata Coreei de Sud.

Guvernul sud-coreean a condamnat testul efectuat de Coreea de Nord.

"Condamnăm cu tărie provocările din partea nordului. Nordul ar trebui să accepte discuțiile cât mai curând posibil, recunoscând faptul că denuclearizarea este singura cale spre securitate și dezvoltare economică, în loc să caute provocări nesăbuite", a declarat guvernul de la Seoul.

Ultimul incident survine la doar trei zile după ce Coreea de Nord a lansat 3 rachete cu rază mică de acțiune în Marea Japoniei. Potrivit Pentagonului, două rachete au căzut în apă, în timp ce a III-a a explodat pe platforma de lansare, pe 26 august.

Premierul Japoniei a promis că va face tot ce-i stă în putință pentru a-și proteja națiunea.

"Vom depune eforturi maxime pentru a proteja ferm viețile oamenilor", a declarat Shinzo Abe, marți, înainte de convocarea sesiunii de urgență privind securitatea.

Japonia a cerut de urgență o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU.

Serviciul Național de Informații al Coreei de Sud a avertizat, luni, că vecinul de la nord ar putea pregăti cel de-al VI-lea test de arme nucleare la o locație de testare nucleară din Punggye-ri. Coreea de Nord a efectuat 5 teste nucleare — în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016. În timpul ultimului test, Coreea de Nord a susținut că a detonat cu succes un mic focos nuclear.

Pe fundalul testelor balistice nord-coreene, Consiliul de Securitate al ONU a convenit la începutul acestei luni în unanimitate asupra unui nou set de măsuri restrictive împotriva Phenianului. Noua rundă de sancțiuni interzice exporturile nord-coreene de cărbune, fier, minereu de fier, plumb, minereu de plumb și fructe de mare. De asemenea, interzice creșterea numărului actual al muncitorilor din Coreea de Nord care lucrează în străinătate, interzice noilor societăți mixte să aibă contracte cu Phenianul, precum și noi investiții în țară.

Atât Rusia, cât și China au sprijinit ultima rundă a sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU împotriva Phenianului, deși Moscova și Beijing au propria foaie de parcurs în ceea ce privește criza din Peninsula Coreeană.

301
Tagurile:
SUA, Test, Focoase nucleare, rachete balistice, ONU, Coreea de Sud, Japonia, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

44
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

44
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

55
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

55
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...