Darth Vader

SUA se pregătește pentru un război de generația a 5-a

459
(reînnoit 13:19 26.08.2017)
Orașul american Saint Louis, Missouri, a găzduit, în perioada 13-16 august, conferința anuală a Agenției de Informații a Apărarii (DIA), intitulată "Sistemul de Informații Secrete din întreaga lume".

BUCURESTI, 26 aug — Sputnik. În cadrul programului Comunicații fără fir, videoconferințe și gestionarea dezvoltării tehnologiilor informatice, directorul DIA, Vincent Stewart, a anunțat că America se pregătește pentru un nou tip de război, un razboi de generatia a 5-a, informeaza Sputnik France.

"Foarte des, ne aflăm implicați într-un război purtat fără folosirea directă a armei cinetice împotriva inamicului", a remarcat generalul.

Cea de-a 5-a generație de război nu mai implica lupta prin utilizarea echipamentului militar, cum ar fi avioanele F-35, ci "o luptă pentru informare".

În noile conflicte ale erei computerelor pe care Stewart le descrie ca fiind inamici potențiali de generația a 5-a, se vor căuta modalități de asuprire a adversarilor și de privare a capacității de rezistenta la atacurile externe prin metode care depășesc formele tradiționale de activitate militară.

"Multe țări vizate nici măcar nu bănuiesc că se află deja intr-un război împotriva lor, iar tabăra de atac face totul pentru a crea contextul necesar activităților militare și pentru a distruge ordinea pe care inamicul încearcă să o păstreze", a spus generalul.

În concluzie, directorul DIA, generalul Vincent Stewart a spus că astăzi "trebuie să asigurăm flexibilitatea sistemelor și rețelelor informatice din SUA, fiabilitatea acestora și abundența adecvată a sistemelor pentru siguranța acestora".

Mai mult, aceste sisteme și rețele "trebuie să fie pregătite pentru manevrele adecvate de a reacționa la acțiunile adversarilor din SUA".

Doar în acest caz, sectorul informatic al Americii ar funcționa ca și statul și consumatorii care au nevoie de el.

In perioada 13 — 16 august, orașul american Saint Louis, Missouri, a găzduit conferința anuală a Agenției de Informații a Apărarii (DIA), intitulată "Sistemul de Informații Secrete din întreaga lume".

459
Tagurile:
generație, război, SUA
Tematic
Pericol de război la granița sârbă, provocarea Albaniei!
Dmitri Medvedev: SUA au lansat război comercial total contra Rusiei
Război geopolitic: Kaspersky, "pion de joc" în spionajul cibernetic din SUA?
Putin: Rusia nu vrea război cu nimeni
(FOTO) Putin a modificat legea cu privire la starea de război
Guardian: sporește pericolul unui război dintre SUA și Rusia
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

134
(reînnoit 10:04 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

134
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

45
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

45
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...