Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, la o paradă militară

Coreea de Nord amenință Marea Britanie cu un "sfârșit mizerabil"

1427
(reînnoit 21:28 25.08.2017)
Marea Britanie "se confruntă cu un sfârșit mizerabil" dacă participă la exercițiile militare americane și sud-coreene, a avertizat Coreea de Nord, pe măsură ce tensiunile din jurul arsenalului nuclear nord-coreean continuă să crească.

BUCURESTI, 25 aug — Sputnik. Exercițiul Ulchi Freedom Guardian a început luni și va dura până la sfârșitul lunii, Marea Britanie insa nu participă la exercițiile militare, scrie RT.

Seul și Washington declară că exercițiile sunt o ocazie pentru aliați de a-și îmbunătăți capabilitățile defensive, însă Phyongyang le denunță ca pe o repetiție pentru războiul împotriva Coreei de Nord.

Într-o declarație, agenția oficială de știri KCNA din Coreea de Nord a denunțat Washingtonul și Seulul că exercițiile sunt dovada intenției de a invada tara. Coreea de Nord și-a numit inamicii drept "maniaci de război" și "copii imaturi".

"Realitatea reală arată că ambiția SUA de a ataca Coreea de Nord rămâne neschimbată. Avertizăm solemn nu numai grupul american de păpuși, ci și sateliții, inclusiv Marea Britanie și Australia, care profită de manevrele de război actuale împotriva Nordului, că se vor confrunta cu un sfârșit mizerabil dacă vor continua sa se joace cu focul", a declarat agenția de știri nord-coreeana.

Oficiul de presă condus de stat a respins insistența Coreei de Sud, conform căreia exercițiile anuale sunt doar defensive, pretinzând ca "formațiunile bombardierelor strategice încărcate cu bombe nucleare sunt întotdeauna pregătite pentru răsturnări".

Între timp, un editorial din ziarul nord-coreean Rodong Sinmun a menționat că exercițiul militar comun este "cea mai explicită expresie a ostilității împotriva noastră și nimeni nu poate garanta că exercițiul nu va evolua în lupte reale".

Washingtonul și Phenian au negociat o serie de amenințări, deoarece regimul lui Kim Jong-un a anunțat că este capabil să lovească teritoriul american cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care poartă o bombă nucleară.

Președintele american Donald Trump a răspuns că promite "foc și furie" și a avertizat că armata SUA este pregatita de raspuns. Marea Britanie, aliatul european de top al SUA, ar putea refuza în mod oficial cererea lui Trump de a participa la războiul împotriva Coreei de Nord, atât timp cât Kim nu ataca Hawaii sau continentul american.

Aderarea Regatului Unit la NATO nu obligă în mod automat Londra să participe la un conflict între SUA și Coreea de Nord, chiar dacă statul comunist atacă bazele militare din Pacific.

Deși articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord prevede că un atac împotriva unui membru NATO este un act de agresiune împotriva întregii alianțe militare, aplicarea acestei dispoziții se limitează doar la atacurile asupra teritoriilor statelor membre din America de Nord, Europa și Atlantic.

În consecință, dacă focoasele lui Kim ar lovi bazele militare americane din Pacific, Statele Unite ar putea cere asistența Marii Britanii, dar nu pot forța în mod oficial Marea Britanie și alți aliați NATO să se alăture eforturilor militare împotriva Coreei de Nord.

1427
Tagurile:
Coreea de Nord, Marea Britanie
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
Coreea de Nord avertizează Australia: alianta cu SUA este un "act suicidar"
Coreea de Nord își convoacă ambasadorii pentru o reuniune la Phenian
Războiul nuclear cu Coreea de Nord nu este "iminent" - șeful CIA
Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este ridicat
E de rău: Trump - amenințare gravă, Coreea de Nord vrea să atace o insulă SUA
Coreea de Nord: „E o marea greşeală ca SUA să creadă că este în siguranţă”
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

93
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

93
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

62
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

62
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...